• Business

    Την είσοδο της Emma Capital στο μετοχικό της κεφάλαιο ανακοίνωσε η ΠΡΟΦΑΡΜ

    Θ. Σκυλακάκης, CEO ΠΡΟΦΑΡΜ


    Την είσοδο της τσεχικής Emma Capital στο μετοχικό κεφάλαιο της κεφάλαιο ανακοίνωσε και επίσημα η ΠΡΟΦΑΡΜ Α.Ε.

    Όπως αναφέρει η ΠΡΟΦΑΡΜ, το φιλόδοξο επιχειρηματικό σχέδιο της συγκέντρωσης του κλάδου της διανομής φαρμάκων στην Ελλάδα, η δημιουργία ενός αληθινού και αδιαμφισβήτητου εθνικού πρωταθλητή ήταν και παραμένει ο κυρίαρχος στόχος της ΠΡΟΦΑΡΜ και σύντομα θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται, αλλάζοντας το χάρτη στον κλάδο της διανομής φαρμάκων στην Ελλάδα.

    Στο τιμόνι της εταιρείας παραμένουν οι κ.κ Καλλιβρούσης Αυγουστίνος και Σκυλακάκης Θεόδωρος, συνιδρυτές της εταιρείας, οι οποίοι από τη θέση του Πρόεδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου θα συνεχίσουν την υλοποίηση του επιχειρηματικού τους πλάνου με την πολύτιμη συνδρομή των ανθρώπων της EΜΜΑ, οι οποίοι συνδυάζουν τη γνώση της Ελληνικής πραγματικότητας με το κύρος ενός μεγάλου διεθνούς επενδυτικού κεφαλαίου.

    Η ΠΡΟΦΑΡΜ Α.Ε ιδρύθηκε το 1993 και σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες Ελληνικές φαρμακαποθήκες, με κύκλο εργασιών σε επίπεδο ομίλου που θα ξεπεράσει τα 100 εκ/ρια ευρώ το 2020, απασχολεί 105 άτομα και στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 2100 τ.μ στην Καλλιθέα. Εξυπηρετεί περισσότερα από 650 φαρμακεία σε καθημερινή βάση και περισσότερες από 100 φαρμακαποθήκες και διαθέτει πιστοποιήσεις ISO 9001:2015 & ISO 14001:2015.Από το 2009 δραστηριοποιείται στον τομέα των third part logistics, διαθέτοντας έναν άρτιο χώρο 1.500 τμ στην περιοχή του Ρέντη.

    H Emma Capital,είναι ένα σημαντικό και δραστήριο ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο, με ιδρυτή τον Τσέχο επιχειρηματία Γίρι Σμετς, το οποίο είχε επενδύσει σε πολλούς στρατηγικούς τομείς ( τράπεζες, ενέργεια κ.α.). Η Emma Capital έγινε ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα μέσα από την απόκτηση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ το 2013 από την θυγατρική της Emma Delta Hellenic Holdings.

    Σχολιάζοντας τη στρατηγική  κίνηση της ΠΡΟΦΑΡΜ οι κ.κ. Καλλιβρούσης και Σκυλακάκης τονίζουν τα εξής:

    «Η ΠΡΟΦΑΡΜ Α.Ε παραμένει μια εταιρεία αφοσιωμένη στην κάλυψη των αναγκών του φαρμακείου και με προσήλωση στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Με τη στρατηγική βοήθεια της EMMA CAPITAL δημιουργούμε από κοινού έναν αξιόπιστο συνεργάτη τόσο για τη Φαρμακευτική Βιομηχανία όσο και για τους Έλληνες φαρμακοποιούς.

    Θεωρούμε αυτονόητο ότι η σημαντική αυτή επιλογή ενός τέτοιου μεγέθους επενδυτή συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στην Ελληνική οικονομία όσο και στην εταιρεία μας και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε καθημερινά τον καλύτερο μας εαυτό για να ανταποκριθούμε στις μεγάλες προσδοκίες που αυτή η εξέλιξη δημιουργεί. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο δρόμος των συνεργασιών είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη καθώς η εποχή μας επιτάσσει εξωστρέφεια και στρατηγικές συμμαχίες».



    ΣΧΟΛΙΑ