• Business

    Τηλεργασία: Info Quest Technologies και Cisco φροντίζουν για την ασφάλεια και την απόδοσή της!

    • NewsRoom


    Είναι φανερό πως ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε άλλαξε δραστικά λόγω της πανδημίας και, όπως όλα δείχνουν, αυτή η αλλαγή είναι μόνιμη. Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει και αυτό είναι ένα στοιχείο που οι περισσότερες επιχειρήσεις λαμβάνουν πλέον ως δεδομένο.

    Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εφαρμόσουν λύσεις ώστε από τη μία μεριά, η απομακρυσμένη εργασία να είναι ασφαλής, και από την άλλη, να είναι εύκολη στην υλοποίηση, επιτυγχάνοντας υψηλά επίπεδα παραγωγικότητας αλλά και την επιχειρησιακή συνέχεια του οργανισμού. Όλα αυτά, χωρίς να «θυσιάζεται» η πολιτική ασφάλειας πληροφοριών αλλά και η συμμόρφωση του οργανισμού με τις κανονιστικές απαιτήσεις και τη νομοθεσία.

    Ολοκληρωμένη προσέγγιση διαμορφωμένη στις ανάγκες κάθε οργανισμού.

    Η Cisco, με τα προϊόντα και τις λύσεις της, έχει συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη αυτού που σήμερα αποτελεί τον διασυνδεδεμένο κόσμο μας, με δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης σε πληροφορίες και δεδομένα μέσω οποιαδήποτε συσκευής, από όλους. Η Info Quest Technologies, για περισσότερα από 20 χρόνια συνεργάζεται στρατηγικά με τη Cisco μετατρέποντας μαζί με τους συνεργάτες της τις καινοτόμες τεχνολογίες της σε προστιθέμενη αξία και όφελος για τις Ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Και σήμερα, που η πανδημία ανέδειξε περισσότερο από ποτέ νέες ανάγκες, λειτουργώντας ως επιταχυντής του ψηφιακού μετασχηματισμού, προτείνει ένα σύνολο από λύσεις της Cisco που προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε οργανισμού, εξασφαλίζοντας την ολοκληρωμένη και ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση και εργασία.

    • Λύση Cisco Webex για απομακρυσμένη εργασία και συνεργασία χωρίς περιορισμούς

    Πρόκειται για την πολύ γνωστή λύση για Web και virtual meetings, που αξιοποιήθηκε από πλήθος οργανισμών – και πολλά σχολεία – κατά την περίοδο της τηλεργασίας / τηλεκπαίδευσης. Η λύση καθιστά δυνατή τη γρήγορη και εύκολη επικοινωνία και τη συνεργασία ομάδων από οπουδήποτε, αλλά και από οποιαδήποτε συσκευή. Παράλληλα, υποστηρίζεται η συνεργασία με κάθε τρόπο, όπως φωνή, βίντεο, Web, ανταλλαγή μηνυμάτων, whiteboarding κ.α. – όλα μέσα από ένα ενιαίο περιβάλλον. Επιπλέον, το Webex προστατεύει την κοινή χρήση αρχείων, ώστε τα εμπιστευτικά ή ευαίσθητα δεδομένα της επιχείρησης να είναι πάντοτε ασφαλή.

    • Λύση Cisco Duo για ταυτοποίηση χρηστών με απόλυτη ασφάλεια

    Το Cisco Duo είναι μια cloud-based πλατφόρμα ασφάλειας που επαληθεύει την ταυτότητα του χρήστη με τη μέθοδο ελέγχου πολλαπλών σημείων (Multi-Factor Authentication (MFA)). Η ασφαλής αυτή πρόσβαση υποστηρίζεται για κάθε εφαρμογή αλλά και κάθε συσκευή, η δε υλοποίησή της είναι εξαιρετικά απλή και άμεση. Θα λέγαμε ότι η προσέγγιση του Cisco Duo αποτελεί την απόλυτη λύση σε θέματα ταυτοποίησης χρηστών, αφού ακολουθεί τη λογική της «μηδενικής εμπιστοσύνης» (Zero Trust), ώστε κάθε ενέργεια να ελέγχεται και να πιστοποιείται και κάθε χρήστης να έχει πρόσβαση μόνο εκεί που απαιτείται.

    • Cisco AnyConnect Secure Mobility Client για το VPN

    Η συγκεκριμένη λύση είναι ιδανική για τις επιχειρήσεις που θέλουν να δώσουν στους εργαζόμενούς τους ολοκληρωμένη πρόσβαση στα εταιρικά συστήματα. Με την υλοποίηση της λύσης παρέχεται πλήρης πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο και δυνατότητα εργασίας με τις εφαρμογές και τους εταιρικούς πόρους, ανά πάσα στιγμή, από οποιαδήποτε συσκευή και από οπουδήποτε. Από την άνεση του σπιτιού του απολαμβάνει κάποιος για παράδειγμα την εξαιρετικά γρήγορη εταιρική σύνδεση Internet ή μπορεί να στείλει μία εκτύπωση σε έναν εταιρικό εκτυπωτή.

    • Cisco Umbrella για προστασία από κυβερνο-επιθέσεις

    Η λύση Cisco Umbrella παρέχει μία ευέλικτη και πάντοτε διαθέσιμη λύση για την ασφάλεια του οργανισμού και την προστασία από «κυβερνο-επιθέσεις». Η λύση είναι διαθέσιμη μέσω cloud και προστατεύει εντός και εκτός εταιρικού δικτύου. Εξασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο, ελέγχει τη χρήση των cloud εφαρμογών από το εταιρικό δίκτυο, από τα κατά τόπους γραφεία και φυσικά από τους απομακρυσμένους χρήστες.

    • Cisco Secure Endpoint (AMP for Endpoints) για την ασφάλεια των συσκευών σας

    Η λύση αφορά στην ασφάλεια των συσκευών. Σταθεροί υπολογιστές, laptops και φορητές συσκευές προστατεύονται, έτσι ώστε να μην επηρεάσουν την εταιρική υποδομή (και επομένως την ίδια τη λειτουργία της εταιρείας). Το Cisco Secure Endpoint διαθέτει όλες τις δυνατότητες μίας λύσης ασφαλείας σε ένα ενοποιημένο προϊόν (prevention, detection, threat hunting και response), ενώ παράλληλα αξιοποιεί τη δύναμη των cloud-based analytics και προηγμένων τεχνολογιών AI και ML (Artificial Intelligence και Machine Learning) ώστε να είναι πάντοτε ενημερωμένο και έτοιμο να επέμβει. Υποστηρίζει συσκευές με λειτουργικό Windows, αλλά και Mac, Linux, Android και iOS (πάντοτε μέσω cloud).

    Ανεξάρτητα με το μέγεθος ή τη δραστηριότητα ενός οργανισμού, το γεγονός παραμένει: Χρειάζεται μία ασφαλή και πλήρως λειτουργική λύση για τις ανάγκες που διαμορφώνει η σύγχρονη εποχή.

    Χρειάζεται λύσεις απομακρυσμένης εργασίας, δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των χρηστών, αλλά και λύσεις ασφάλειας για την πρόσβαση, τις υποδομές, τους χρήστες, τα δεδομένα αλλά και τις συσκευές σας.

    Αυτό ακριβώς προσφέρει η Info Quest Technologies με τη βοήθεια της Cisco, έχοντας περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας και καινοτομίας σε θέματα τεχνολογίας και digital transformation στην ελληνική αγορά.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις ασφαλούς τηλεργασίας της Cisco, επικοινωνήστε με το τμήμα Cisco της Ιnfo Quest Technologies στο email: [email protected], ή στο [email protected]

    Info Quest Technologies - Cisco



    ΣΧΟΛΙΑ