• Business

    TikTok: Φεύγει από την αγορά του Χονγκ Κονγκ μετά την ψήφιση του νόμου της Κίνας για την εθνική ασφάλεια

    TikTok


    Η TikTok, ιδιοκτήτρια της οποία είναι η με έδρα την Κίνα εταιρεία ΒyteDance, αποφάσισε την έξοδό της από το Χονγκ Κονγκ μετά την ψήφιση του νέου σαρωτικού νόμου που ψηφίστηκε στην Κίνα για την εθνική ασφάλεια στην ημιαυτόνομη πόλη.

    Η TikTok πρόκειται να αποχωρήσει από την αγορά του Χονγκ Κονγκ εντός ημερών, δήλωσε εκπρόσωπός της στο Reuters, ενώ και άλλες τεχνολογικές εταιρείες περιλαμβανομένης της Facebook έχουν αναστείλει την επεξεργασία κυβερνητικών αιτημάτων για δεδομένα χρηστών στην περιοχή.

    Όπως αναφέρει το Reuters, η TikTok, ιδιοκτήτρια της οποία είναι η με έδρα την Κίνα εταιρεία ΒyteDance, αποφάσισε την έξοδό της από την περιοχή μετά την ψήφιση του νέου σαρωτικού νόμου που ψηφίστηκε στην Κίνα για την εθνική ασφάλεια στην ημιαυτόνομη πόλη.

    «Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, αποφασίσαμε να σταματήσουμε τις δραστηριότητες της εφαρμογής TikTok στο Χονγκ Κονγκ», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της.

    Η εταιρεία είχε προηγουμένως πει πως τα δεδομένα των χρηστών της εφαρμογής δεν αποθηκεύονται στην Κίνα ενώ είχε επίσης ξεκαθαρίσει πως δεν θα συμμορφωθεί με οποιαδήποτε αιτήματα της κινεζικής κυβέρνησης να λογοκρίνει περιεχόμενο ή να έχει πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών, ούτε της έχει ζητηθεί να πράξει κάτι τέτοιο.



    ΣΧΟΛΙΑ