• Business

    Tiina Lee (CEO Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας): H Deutsche Bank εξετάζει στρατηγικές περικοπές θέσεων εργασίας

    • Bloomberg
    Tiina Lee, CEO Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας της Deutsche Bank

    Tiina Lee, CEO Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας της Deutsche Bank


    Η Deutsche Bank εξετάζει τρόπους για την περικοπή θέσεων εργασίας ώστε να διασφαλίσει ότι θα πετύχει τους στόχους μείωσης του κόστους της, δήλωσε ανώτερο στέλεχος τη Δευτέρα.

    Η γερμανική τράπεζα πρέπει να «να συνεχίζει να εστιάζει στο κόστος» αφού υποσχέθηκε να κρατήσει υπό έλεγχο τα έξοδα παρά τον γρήγορο πληθωρισμό, δήλωσε η CEO του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, Tiina Lee, σε συνέντευξή της στο Bloomberg TV.

    Αυτό προϋποθέτει «να προσπαθήσουμε να προσαρμόσουμε στρατηγικά τον αριθμό εργαζομένων» μετά από κάποιες «τακτικές» περικοπές το τελευταίο τρίμηνο, τόνισε η Lee.

    Τα σχόλια της απηχούν τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Christian Sewing, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα υποσχέθηκε να περιορίσει τις δαπάνες μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων προσωπικού. Ενώ ο Sewing ξεχώρισε τις τραπεζικές δραστηριότητες των καταναλωτών στη Γερμανία ως έναν τομέα όπου θα πραγματοποιούνταν περικοπές, το τμήμα συναλλαγών πιθανότατα θα το αποφύγει, ανέφερε το Bloomberg News.

    Η Deutsche Bank σχεδιάζει επίσης να αναπτύξει ορισμένες επιχειρήσεις και προϊόντα, «ιδιαίτερα όπου υπάρχει γειτνίαση με τις υφιστάμενες επιχειρήσεις μας», είπε η Lee στη συνέντευξη τη Δευτέρα. Τα λεγόμενα της πιθανότατα αναφέρονται σε μια στρατηγική εντός της τράπεζας για προσεκτική επέκταση σε νέα προϊόντα συναλλαγών σταθερού εισοδήματος, προσθέτοντας μόνο λίγα άτομα στα υφιστάμενα γραφεία.

    Η γερμανική τράπεζα, της οποία τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου την περασμένη εβδομάδα ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων, έχει κάνει λόγο για περισσότερα μέτρα μείωσης του κόστους σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τα έξοδα στα επίπεδα του περασμένου έτους ενόψει των «πληθωριστικών πιέσεων».

    Η τράπεζα δεν κατόρθωσε στο παρελθόν να επιτύχει αρκετούς στόχους μείωσης δαπανών, εν μέρει επειδή μείωσε πολύ λιγότερο τον αριθμό εργαζομένων τα τελευταία τέσσερα χρόνια από ό,τι είχε αρχικά υποσχεθεί.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τι αναμένουν οι αναλυτές για τις αγορές το 2023

    Star Bulk: Τιμή στόχος τα 33 δολάρια από την Deutsche Bank – Περιθώριο ανόδου σχεδόν 59%



    ΣΧΟΛΙΑ