• Business

    Τι τρέχει με το εμπορικό «φιλέτο» της Μυκόνου; Σε κλοιό οι επιχειρηματίες (video)

    • NewsRoom


    Μία περίεργη εικόνα αντικρίζει κανείς, όταν βρεθεί αυτή την περίοδο στο νησί των ανέμων. Το «εμπορικό φιλέτο» της Μυκόνου στα Ματογιάννια μοιάζει με «φάντασμα» ενώ τα περισσότερα καταστήματα έχουν γεμίσει με «ενοικιαστήρια».

    Η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή στην Χώρα της Μυκόνου που αποτελεί το εμπορικό «φιλέτο» του νησιού, έχει γεμίσει με  άδεια  μαγαζιά, όπως κατέγραψε και το mykonoslive tv, με τους ιδιοκτήτες να αναζητούν αγωνιωδώς ενοικιαστές.

    Tα υψηλά αντίτιμα που ζητούν οι ιδιοκτήτες αλλά και ο περιορισμένος επιχειρηματικός τζίρος αποτελούν δύο κομβικά στοιχεία για την εικόνα που παρουσιάζει αυτή την εποχή το κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου.

    Η αγορά… «αέρα» σε ένα ακίνητο στα Ματογιάννια μπορεί να αγγίξει τα 300.000 ευρώ, ενώ 5.000 ευρώ είναι ένα βασικό ποσόν ενοικίασης ενός ακινήτου μηνιαίως.

    Αν συνυπολογιστούν έξοδα για υπαλλήλους (ενδεικτικά μόνο η διαμονή για 4-5 μήνες σε δωμάτιο 2 δωματίων κοστίζει 10.000 ευρώ) και πάγιους λογαριασμούς, τότε το λειτουργικό κόστος μιας επιχείρησης εκτοξεύεται.  Ως εκ τούτου οι επιχειρηματίες διστάζουν να προχωρήσουν στη μίσθωση ακινήτων στο νησί, αναζητώντας πιο οικονομικές λύσεις.

    Οι ιδιοκτήτες ακινήτων από την πλευρά τους αποδίδουν τις ακριβές τιμές στην μεγάλη ζήτηση, στην εμπορικότητα της περιοχής της Χώρας αλλά και στον υψηλό φόρο ακίνητης περιουσίας που καταβάλουν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 18.000 δολάρια θα πληρώσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τα «γαλλικά» στον επόπτη (video)



    ΣΧΟΛΙΑ