• Business

    Τι θα κάνει το αφεντικό της Coca Cola απέναντι στον Ιβάν για την Σουρωτή;

    Αναστάσης Δαυἰδ. CEO Coca Cola 3E

    Αναστάσης Δαυἰδ. CEO Coca Cola 3E


    Το πάνω χέρι στην υπόθεση εξαγοράς των μετοχών της Σουρωτής φαίνεται να έχει πλέον ο Ιβάν Σαββίδης. Ο ομογενής επιχειρηματίας, με «όπλο» του την υποστήριξη της οποίας χαίρει από την τοπική κοινωνία της Σουρωτής, έχει ήδη αποκτήσει μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό άνω του 35% του συνόλου και συνεχίζει τις προσπάθειές του να αυξήσει αυτό το ποσοστό σε πάνω από 50%, την ώρα που η έτερη διεκδικήτρια Coca Cola τηρεί στάση αναμονής.

    Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο όμιλος επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη, μέσα σε μόλις πέντε μέρες εξαγόρασε μετοχές που ανέρχονται σε ποσοστό οριακά άνω του 35%, και πλέον σκοπεύει να ζητήσει τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η οποία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «θα δώσει τη δυνατότητα στον Όμιλο Επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη να προχωρήσει σε άμεση υλοποίηση του προτεινόμενου αναπτυξιακού πλάνου, το οποίο και θα παρουσιάσει αναλυτικά στη συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση των μετόχων».

    Ο όμιλος επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη γνωστοποιεί ακόμα ότι ως καταληκτική ημερομηνία για την αγορά των επιπλέον μετοχών από τον Όμιλο ορίζεται η Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στα αρχικώς ορισμένα σημεία με ώρες λειτουργίας 12:00 έως 20.00:

    – “MAKEDONIA PALACE”

    – Ειδικά διαμορφωμένος χώρος που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αθανασίου Διάκου και Κανάρη, στη Σουρωτή, απέναντι από το επετειακό κατάστημα της ομώνυμης εταιρείας.

    Την ώρα λοιπόν που ο Ιβάν Σαββίδης διατυμπανίζει το ποσοστό των μετοχών της Σουρωτής που έχει αποκτήσει, από την πλευρά της Coca Cola (επικεφαλής ο Αναστάσης Δαυίδ) επικρατεί… σιγή ασυρμάτου. Καμία επίσημη αντίδραση, καμία επίσημη ανακοίνωση. Θα πρέπει αυτό να το ερμηνεύσουμε ως παραδοχή ήττας ή ως τη νηνεμία πριν τη… θύελλα; Πάντως, θα είναι έκπληξη αν η Coca Cola κάτσει με σταυρωμένα χέρια, καθώς είναι γνωστό στην αγορά ότι η επένδυση στη Σουρωτή είναι ένα project που ενδιαφέρει πολύ την εταιρεία, ενώ ουσιαστικά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, από τη στιγμή που το ποσοστό που έχει στα χέρια του ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι (ακόμα) καθοριστικό για τις τύχες της Σουρωτής.

    Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πως μπορεί η Coca Cola να μην είναι εξίσου δημοφιλής στην τοπική κοινωνία όσο ο Ιβάν Σαββίδης (μετράει πιθανότατα και το γεγονός ότι είναι πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ), έχει όμως όλα τα εχέγγυα να «εκτοξεύσει» τη Σουρωτή σε μία νέα αναπτυξιακή πορεία, με αυξημένη παρουσία στην αγορά και υψηλότερες πωλήσεις, διαθέτοντας την τεχνογνωσία, το δίκτυο και την οργάνωση που μόνο ένας μεγάλος Όμιλος, παγκόσμιας εμβέλειας, μπορεί να προσφέρει…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Mohamed A. El-Erian: πώς θα αντιδράσουν οι αγορές των ΗΠΑ στις εκλογές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντιδρούν στην πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης με 24ωρη απεργία οι υπάλληλοι!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ