• Business

    Τι είναι η νέα business visa που προανήγγειλε ο Μ. Βαρβιτσιώτης

    • NewsRoom
    ΕΕ: Προτρέπει να καταργηθούν τα «χρυσά διαβατήρια»


    Την Πέμπτη ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας για την καθιέρωση «Εναρμονισμένης Επιχειρηματικής Πρόσκλησης» (“Business Invitation”).

    Η τροπολογία αναμένεται να ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΞ «Ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την  Ε.Ε.».

    Η νέας μορφής επιχειρηματική πρόσκληση ή αλλιώς Business Visa εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων και διαμόρφωσης ενός φιλοεπιχειρηματικού και φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος,

    Η Business Visa επί της ουσίας αφορά αφορά πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να εισέλθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνέδρια, εκθέσεις, συναντήσεις, διασκέψεις ή εκδηλώσεις επιχειρηματικού χαρακτήρα χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τη συνήθη  γραφειοκρατική διαδικασία έκδοσης visa. Σε αυτήν την περίπτωση, Έλληνες πολίτες θα υποβάλουν στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές ένα τυποποιημένο έντυπο πρόσκλησης, αναλαμβάνοντας παράλληλα την ευθύνη για τη φιλοξενία των αιτούντων θεώρηση.



    ΣΧΟΛΙΑ