• Business

    Τι ετοιμάζουν οι Ισραηλινοί της Brown στη Λεωφόρο Αθηνών

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης με τον ιδρυτή της Brown Hotels, Leon Avigad


    Παραπλεύρως του κτιρίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών ετοιμάζει το νέο της εγχείρημα στην ελληνική πρωτεύουσα η ισραηλινή Brown, που σήμερα ανοίγει τις πόρτες του νέου ξενοδοχείου Lighthouse στη θέση του παλιού Le Mirage, στην Ομόνοια.

    Η ξενοδοχειακή που έχει στο τιμόνι της τον Leon Avigad, ο οποίος έχει δηλώσει επανειλημμένα την αγάπη του για «μία πόλη που δεν κοιμάται ποτέ», βρήκε το νέο της τρόπαιο στη Λεωφόρο Αθηνών. Στα χέρια της Brown περιήλθε πολυώροφο κτίριο που έμεινε ημιτελές, αν και σκοπός ήταν να αναπτυχθεί στο ακίνητο κτίριο γραφείων οκτώ ορόφων με καταστήματα.

    Το ακίνητο «βρίσκεται σε μια περιοχή με έντονο εμπορικό χαρακτήρα» για αυτό και παρουσιάζεται ως «ο ιδανικός υποψήφιος για την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού κόμβου με ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα business ξενοδοχείου», όπως αναφέρει το επιχειρηματικό σχέδιο της Brown.

    Προς το παρόν, η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο των μελετών, ενώ τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του project έχει αναλάβει το γραφείο των Κοκκίνου και Κούρκουλα.

    Η Brown οραματίζεται το έργο ως μια ανάπτυξη μεικτής χρήσης που συνδυάζει εμπορικά στοιχεία και στοιχεία φιλοξενίας, με κάθε στοιχείο να συμπληρώνει και να ενισχύει το άλλο.

    Λαμβάνοντας υπόψη τον εδραιωμένο και συνεχώς αυξανόμενο εμπορικό χαρακτήρα της περιοχής, το σχέδιο ανάπτυξης συγκεντρώνει ενοικιαζόμενους χώρους γραφείων, επαγγελματικές εγκαταστάσεις και ένα boutique ξενοδοχείο που απευθύνεται σε επαγγελματίες ταξιδιώτες, ενώ και τα υπόγεια θα αξιοποιηθούν, ώστε να παραχθεί εισόδημα για την εταιρεία. Το έργο θα ολοκληρωθεί με ένα μπαρ-εστιατόριο στον τελευταίο όροφο που θα προσφέρει θέα στα ορόσημα της πόλης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, στο κάδρο είναι η εκμετάλλευση του ακινήτου ως συγκρότημα διαμερισμάτων, δραστηριότητα στην οποία η Brown θα μπει σφήνα και μέσω της οδού Πειραιώς, όπου ετοιμάζει το πρώτο της ξενοδοχείο συνιδιοκτησίας ή condo hotel, όπως είναι γνωστός στην αγορά ο όρος.

    Αναφορικά, τώρα, με το νέο ξενοδοχείο στην περιοχή του Βοτανικού, η Brown φέρεται ότι επιδιώκει να εκμεταλλευτεί μία περιοχή «λίγα λεπτά από την καρδιά της Αθήνας».

    Το ακίνητο απέχει ένα λεπτό από το Χρηματιστήριο Αθηνών και την έδρα του ΟΠΑΠ, δύο λεπτά από την έδρα της Εθνικής Τράπεζας, τρία λεπτά από την Allianz Hellas, πέντε λεπτά από την Alpha Bank και 10 λεπτά από τον ιστορικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

    Το ακίνητο της Λεωφόρου Αθηνών το 2019
    Το ακίνητο της Λεωφόρου Αθηνών το 2019

    Η γειτνίαση με τη Bain Capital

    Το ακίνητο γειτνιάζει με ιδιοκτησία της Bain Capital, που βρίσκεται παραπλεύρως και για το οποίο αναζητάται επενδυτής μέσω της Cushman & Wakefield Proprius. Η μεσιτική βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τους υποψήφιους αγοραστές, ενώ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον εξαιτίας του ότι πρόκειται για το μοναδικό ακίνητο στην Αθήνα που είναι «προικισμένο» με οικοδομική άδεια σε ισχύ (μέχρι το τέλος του 2022) με δυνατότητα ανάπτυξης επιφάνειας ανωδομής 13 στρεμμάτων.

    Στόχος είναι να αναπτυχθεί κτίριο γραφείων στο ακίνητο των έξι ορόφων και τριών υπογείων, για το οποίο το τίμημα κυμαίνεται περί τα 4,5 εκατ. ευρώ.

    Το θέρετρο της Brown στην Κορινθία

    Το επενδυτικό 200 εκατομμυρίων της Brown

    Μετά το Lighthouse στα εγκαίνια του οποίου είχε παραστεί και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης – η Brown θα εγκαινιάσει μέσα στο 2022 ακόμα τρία ξενοδοχεία στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, τα Brown Spices στην Ευρυπίδου, Domino House στη Θεμιστοκλέους και House Sans Rival στη Λιοσίων, ενώ αναμένεται να εγκαινιαστούν και τα πρώτα θέρετρα της αλυσίδας σε Κόρινθο, Χαλκίδα, Ερέτρια, Κέρκυρα και Χανιά.

    Μέχρι το τέλος της χρονιάς, η Brown θα έχει προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της 15 ξενοδοχεία σε λειτουργία και το 2023 θα διαθέτει 20 νέες ιδιοκτησίες, μεταξύ των οποίων το Vienna Hotel στη Θεσσαλονίκη και το Pythagorion Hotel επί της Αγίου Κωνσταντίνου, δίπλα στο κτίριο του Εθνικού Θεάτρου. Το σχέδιο του ιδρυτή της Brown, Leon Avigad προβλέπει περισσότερα από 50 ξενοδοχεία σε Ισραήλ, Ελλάδα και Ευρώπη έως το 2022, ενώ στη χώρα μας έχει θέσει στόχο τα 40 θέρετρα έως το 2023.

    Στο πλάνο είναι να επεκτείνει το brand της Dave – με το οποίο έκανε ντεμπούτο στα παλιά γραφεία του ΚΚΕ στην Ομόνοια – στην Κορινθία, με τα Dave by the Beach και Dave by the Beach Sisters στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ ετοιμάζει 4 ξενοδοχεία στο Ισραήλ, τα Vista Hotel, Palms Hotel, WOM και Brown 42°. Το επενδυτικό πλάνο των Ισραηλινών ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ κατ’ ελάχιστο για τα επόμενα χρόνια.



    ΣΧΟΛΙΑ