• Business

    ΘΕΣγάλα: Ενδιαφέρεται για εργοστάσιο της ΦΑΓΕ


    Για το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο ενδιαφέρεται ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα.

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εκπρόσωποι του συνεταιρισμού έχουν βολιδοσκοπήσει την άλλη πλευρά για τη μονάδα που έκλεισε πριν από δυο χρόνια, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια συμφωνία.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά το παρελθόν έγιναν κάποιες συζητήσεις, και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα εάν θα προχωρήσει ή όχι το deal.

    Να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή γάλακτος και έκλεισε πριν από περίπου δυο χρόνια. Ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχε εκδηλώσει και η Δωδώνη, η οποία μάλιστα έφθασε μια ανάσα από την εξαγορά του. Το deal ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

    Οι συνεταιριστές από την Θεσσαλία που έφεραν την επανάσταση στην εγχώρια αγορά γάλακτος, διαθέτοντας γάλα από αυτόματους πωλητές (ATM) συνεχίζουν να αναπτύσσονται κόντρα στις δυσκολίες.

    Τη φετινή χρονιά εκτιμάται ότι θα κλείσουν με πωλήσεις περίπου 28 εκατ. ευρώ, διατηρώντας παράλληλα το θετικό πρόσημο στη γραμμή της κερδοφορίας. Παράλληλα, στη διάρκεια του τρέχοντος έτους αύξησαν κατά 80 τον αριθμό των υπαλλήλων τους και πλέον αριθμούς 200 άτομα προσωπικό.

    Τις επόμενες μέρες ετοιμάζονται να λανσάρουν και χυμό από τα ATM, καινοτομώντας για μια ακόμη φορά. Επιπλέον, έχουν ξεκινήσει τη διανομή προϊόντων κατ’ οίκον στην Λάρισα ενώ ετοιμάζεται να βγει στον αέρα και το ηλεκτρονικό κατάστημα του συνεταιρισμού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανατροπή στην αγορά: Ο ΘΕΣγάλα μπαίνει στην αγορά των χυμών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΘΕΣγάλα: Πως οι αγελαδοτρόφοι έγιναν επιχειρηματίες με τζίρο 28 εκατ. ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παντοπωλεία με την ποιότητα ΘΕΣγάλα



    ΣΧΟΛΙΑ