• Business

    Θεόδωρος Φέσσας: Τα τρία «μέτωπα» των επενδύσεων και το deal που κυοφορείται…

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Contributor
    Θεόδωρος Φέσσας

    Θεόδωρος Φέσσας


    Επιθετικά και μέσα στην πανδημία κινείται ο Θεόδωρος Φέσσας, «ποντάροντας» προφανώς στην «επόμενη μέρα» της οικονομίας.

    Όντας στρατηγικά τοποθετημένος σε ανερχόμενους κλάδους, όπως η τεχνολογία, οι ταχυμεταφορές και τα ακίνητα προχωρά σε σημαντικές επενδύσεις για την ενδυνάμωση των θυγατρικών που απαρτίζουν τον όμιλο Quest. Έναν όμιλο που άρχισε να δημιουργεί πριν από σαράντα χρόνια.

    Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ φαίνεται να πιστεύει στην αγορά των ακινήτων. Μέσω της Briq Properties σκοπεύει να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις στους τομείς των logistics, των κτηρίων γραφείων και των ξενοδοχείων, υπό την προϋπόθεση ότι θα παρουσιαστούν ευκαιρίες. Ιδιαίτερο βάρος δίδεται στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις, με την εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών να προχωρά στην κατασκευή αποθηκών συνολικής επιφάνειας 30.000 τ.μ., επενδύοντας 20 εκατ. Ευρώ. Απώτερος στόχος της είναι η αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου που διατηρεί στα 150 εκατ. Ευρώ.

    Ανάλογη έμφαση δίδεται και στην ACS. Μέσα από την ολοκλήρωση και έναρξη του νέου υπερσύγχρονου κέντρου διαλογής δεμάτων στο Αιγάλεω, μια επένδυση συνολικού ύψους 40 εκατ. Ευρώ, η εταιρεία ταχυμεταφορών θα μπορεί να διαχειρίζεται πολύ μεγαλύτερους όγκους αποστολών από το 2022, εντός πολύ μικρότερων χρόνων από σήμερα.

    Η ACS παρ’ όλα τα πυρά που δέχθηκε όπως και συνολικά ο κλάδος των ταχυμεταφορών στη διάρκεια των δυο πρώτων lockdown για τις τεράστιες καθυστερήσεις, ήταν η μόνη εταιρεία ταχυμεταφορών με πανελλαδική διανομή που δεν έκανε ούτε μία ημέρα πλήρη αναστολή παραλαβών. Μάλιστα, εξυπηρέτησε τον μεγαλύτερο όγκο αποστολών ταχυμεταφορών από όλες τις εταιρείες, καθώς διακίνησε και παρέδωσε κατά τα τελευταίο δίμηνο του 2020 περισσότερες από 7.500.000 αποστολές.

    Οι ταχυμεταφορές είναι από τους πλέον ανερχόμενους κλάδους λόγω των προοπτικών του ηλεκτρονικού εμπορίου.

    Από το επενδυτικό κάδρο του γνωστού επιχειρηματία δεν θα μπορούσε να λείπει η Uni Systems, η οποία αποτελεί την ναυαρχίδα του τομέα πληροφορικής της Quest. Η κοσμογονία που αναμένεται να φέρει το Ταμείο Ανάκαμψης η εταιρεία λέγεται πως θα επιδιώξει να «χτυπήσει» τα μεγάλα projects του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η Uni Systems μπαίνει δυναμικά και στον χώρο του Internet of Things (IoT) και Internet of Drones (IoD), μέσα από την επένδυση στην νεοφυή Probotek. Το επιχειρηματικό παζλ του Θόδωρου Φέσσα έρχεται να ολοκληρώσει η επέκταση στον κλάδο των λευκών συσκευών, μέσα από την εξαγορά της Γ.Ε. Δημητρίου η οποία αντιπροσωπεύει ισχυρά brands, όπως τα κλιματιστικά Toyotomi.

    Η Cardlink

    Πέρα από το «επενδυτικό μπαράζ», ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ φέρεται να βρίσκεται κοντά σε ένα ακόμη επικερδές deal. Συγκεκριμένα, ο Θοδωρής Φέσσας συζητά με ξένους επενδυτές τις προοπτικές της Cardlink, τον μεγαλύτερο παίκτη στην αγορά των POS και ένα από τα πολυάριθμα assets που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του. Πληροφορίες της αγοράς θέλουν τη θυγατρική του ομίλου Quest να καταλήγει σύντομα στον ιταλικό κολοσσό της Nexi, και μάλιστα με περισσότερα χρήματα απ’ όσα είχε διαθέσει για να την αποκτήσει στο πρόσφατο παρελθόν (περίπου 15 εκατ. Ευρώ).

    Ο απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου με master στη Θερμοδυναμική από το Πανεπιστήμιο του Birmingham, εκτός από την επιχειρηματική οξυδέρκεια που τον διακρίνει, προϊόντος του χρόνου έχει καταφέρει να εξελιχθεί και σε έναν ικανότατο dealmaker. Κορυφαία κίνησή του αποτελεί η πώληση της Q Telecom, στην ΤΙΜ Ηellas (νυν Wind) τον Ιανουάριο του 2006, έναντι του αστρονομικού ποσού των 330 εκατ. Ευρώ.

    Ο γνωστός επιχειρηματίας που ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του πριν από περίπου 40 χρόνια εξαγόρασε την Cardlink το 2015 από τις τράπεζες Alpha και Eurobank. Πέντε μόλις μήνες πριν το δραματικό καλοκαίρι του 2015, με την ιστορική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς που οδήγησε στην επιβολή των capital controls της 27ης Ιουνίου. Μια αγορά που απογειώθηκε μετά το σαρωτικό πέρασμα της πανδημίας του κορονοϊού και αναμένεται να επεκταθεί και άλλο τα επόμενα χρόνια…

    Διαβάστε ακόμη:

    Quest: Εξετάζει τις στρατηγικές επιλογές της για Cardlink – Τι λέει για τα περί πώλησης της ACS

    Συνεργασία – έκπληξη στο λιανεμπόριο: «Συμμαχία» Μασούτη και Φέσσα στις online αγορές

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ