• Business

    Θ. Μαρτίνος: Αναζητά αγοραστή για VLCC της Eastmed

    Θανάσης Μαρτίνος, εφοπλιστής Eastern Mediterranean Maritime

    Θανάσης Μαρτίνος, εφοπλιστής Eastern Mediterranean Maritime


    Αγοραστή για ένα 18χρονο VLCC του στόλου της, αναζητά η ναυτιλιακή εταιρεία Eastern Mediterranean Maritime (Eastmed), της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος,  την ώρα που αντίστοιχα πλοία κατευθύνονται στα διαλυτήρια.

    Η ναυτιλιακή εταιρεία του κ. Μαρτίνου έχει μιλήσει με αρκετούς ναυλομεσίτες ώστε να βρουν αγοραστή, όχι για την αγορά του scrap, για το tanker Lucky Trader (χωρητικότητας 298.677-dwt και κατασκευής 2000).

    Ωστόσο θα είναι πολύπλοκο να βρεθεί ενδιαφερόμενος για το Lucky Trader καθώς οι συνθήκες που επικρατούν στην αγορά του πετρελαίου είναι δύσκολες και σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά των μεταχειρισμένων tanker δεν δημιουργούνται θετικές προοπτικές.

    Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές που επικαλείται το tradewinds, η εταιρεία Far East είναι πιθανό να κάνει κίνηση για το συγκεκριμένο πλοίο και να το χρησιμοποιήσει ως «αποθήκη» καυσίμων.

    H Eastmed είναι μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες που διαχειρίζονται VLCCs στην Ελλάδα και στον στόλο της έχει εννέα τέτοια tankers.

    Όσον αφορά το Lucky Trader, ο κ. Μαρτίνος το αγόρασε από την νορβηγική Bergesen DY έναντι 60,7 εκατ. δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2002.

    Ερωτηματικά έχουν ανακύψει πάντως σχετικά με την πρόθεση της Eastmed, η οποία αριθμεί συνολικά 76 πλοία, να πουλήσει το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο, καθώς μόλις το καλοκαίρι πέρασε από ειδική επιθεώρηση. Όμως σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Μαρτίνο «το πλοίο, ναι μεν είναι προς πώληση, αλλά με την προϋπόθεση να συνεχίσει να εμπορεύεται προϊόντα καθώς είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Στέλιος Χατζηιωάννου: Σε ποια ελληνική εταιρεία ενδιαφέρεται να επενδύσει ο «Mr Easyjet»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Alibra Shipping: Ήρθε στην Ελλάδα και ανοίγει νέο ναυλομεσιτικό γραφείο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Σαραντίτης: Η W Marine ενισχύει το στόλο της



    ΣΧΟΛΙΑ