• Business

    Tesla: Θέλει να γίνει πάροχος ενέργειας και να πουλά ρεύμα στο Τέξας

    • NewsRoom

    Elon Musk, CEO Tesla


    Η Tesla – μετά την ανακοίνωση για την δημιουργία ανθρωποειδούς ρομπότ – έχει νέα σχέδια.

    Θέλει να πουλά απευθείας ηλεκτρική ενέργεια σε πελάτες στο Τέξας και για αυτό το λόγο έχει ήδη καταθέσει την σχετική αίτηση στην αρμόδια Υπηρεσία.

    Η αίτηση έπεται της τεράστιας μπαταρίας που έχει ξεκινήσει να κατασκευάζει η εταιρεία στο Άνγκλετον, του Tέξας, ικανή να αποθηκεύσει ενέργεια μέχρι και  100 megawatt.

    Η Tesla έχει επίσης κατασκευάσει αρκετά συστήματα αποθήκευσης ενέργειας σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου ενός ανατολικά του Λος Άντζελες, ενός άλλου στο Μοντερέι της Καλιφόρνιας και δύο στην Αυστραλία.

    Ωστόσο, μέχρι τώρα η εταιρεία του Έλον Μασκ δεν λειτουργεί ως λιανικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας όπου έχει εγκαταστήσει τέτοια συστήματα. Αντίθετα, οι μεγάλες μπαταρίες που κατασκευάστηκαν από την Tesla τείνουν να βοηθούν άλλες εταιρείες στην παραγωγή, αποθήκευση και κατανάλωση ενέργειας.

    Όπως μεταδίδει το CNBC, τον περασμένο χειμώνα το υπερβολικό κρύο που χτύπησε το Τέξας τον Φεβρουάριο  άφησε  εκατομμύρια κατοίκους χωρίς ρεύμα ή νερό για μέρες.

    Το δίκτυο του Τέξας είναι απομονωμένο από τις ΗΠΑ και  διαχειρίζεται από το Electric Reliability Council of Texas, μια μη κερδοσκοπική ομάδα που ουσιαστικά προγραμματίζει τη ροή ηλεκτρικής ενέργειας σε περισσότερα από 25 εκατομμύρια νοικοκυριά στην περιοχή.

    Διαβάστε ακόμα:

    Η Tesla ετοιμάζει ανθρωποειδές ρομπότ (video)
     

     



    ΣΧΟΛΙΑ