• Business

    Τέλος εποχής για το Mega: Σε καθεστώς προστασίας μέχρι τις 30 Οκτωβρίου

    • NewsRoom
    μεγκα


    Πλήρη προστασία έναντι πιστωτών, προμηθευτών, εργαζομένων, Δημοσίου και ασφαλιστικών Ταμείων παρέχει στο Mega δικαστική απόφαση έως τις 30 Οκτωβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί η κύρια δίκη για την υπαγωγή του στην ειδική διαχείριση του νόμου 4307/2014.

    Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αίτημα των Τραπεζών, για λήψη προληπτικών μέσων από προσφυγές των πιστωτών. Η απόφαση επιτρέπει την λειτουργία του καναλιού με πλήρη προστασία, καθώς απαγορεύεται η λήψη οποιουδήποτε μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης η ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης των λογαριασμών της εταιρίας, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των τραπεζών για την «ειδική διαχείριση» της επιχείρησης.

    Το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις που είχαν κατατεθεί και αποδέχθηκε χωρίς αστερίσκους το αίτημα των Τραπεζών. Ετσι μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, οπότε και θα γίνει η κύρια δίκη για να μπει το Mega στην ειδική διαχείριση του νόμου 4307/2014, δεν θα μπορεί κανείς να μπλοκάρει τους λογαριασμούς της εταιρίας ή να κάνει κατάσχεση.

    Υπενθυμίζεται ότι διαδικασία της ειδικής διαχείρισης σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις είχε ακολουθηθεί και στην περίπτωση του ΔΟΛ όπου η εκποίηση της επιχείρησης γίνεται υπό την εποπτεία ειδικού διαχειριστή που είναι συνήθως μία από τις διεθνείς ελεγκτικές εταιρείες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης το MEGA

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν.Παππάς: Το Mega θα κλείσει εντός 15 ημερών, μόλις καταβληθεί η πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Η συγκινητική κίνηση των εργαζομένων του Mega προς τους πυρόπληκτους

     



    ΣΧΟΛΙΑ