• Business

    Τα ψώνια της ημέρας απευθείας στο σπίτι σας με ένα… drone! (video)

    drone

    Η νέα υπηρεσία αερομεταφοράς με μη επανδρωμένα drones της Google


    Παγκόσμια πατέντα δημιουργεί η Google, που ξεκινά την πρώτη εμπορική υπηρεσία αερομεταφοράς στον κόσμο, για καταναλωτές, μέσω μη επανδρωμένων drones. Μέσω της νέας υπηρεσίας που σχεδιάζει να λανσάρει, με τον τίτλο «Project Wing», η Google επιθυμεί να επιτύχει τη μεταφορά, από αέρος, προϊόντων, όπως  τρόφιμα, ποτά, φάρμακα και άλλα εμπορεύματα. Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι μέσω αυτής της νέας υπηρεσίας του τεχνολογικού κολοσσού, τα προϊόντα που θα «αερομεταφέρονται» θα αποστέλλονται απευθείας στα σπίτια των καταναλωτών.

    Εναρκτήρια βάση για την υπηρεσία Project Wing θα αποτελέσει η Καμπέρα, πρωτεύουσα της Αυστραλίας. Η απαιτούμενη έγκριση δόθηκε από την αυστραλιανή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας CASA, αφού προηγήθηκαν δοκιμές διάρκειας 18 μηνών στο βόρειο τμήμα της Καμπέρα. Οι δοκιμές είχαν απόλυτη επιτυχία, αφού, στη διάρκεια της διεξαγωγής τους, δεν σημειώθηκε κανένα ατύχημα.

    Εκπρόσωπος της CASA θέλησε να τονίσει ότι το «πράσινο φως» δόθηκε αφού εξετάσθηκε προηγουμένως στην πράξη η ασφάλεια των drones μεταφοράς, η αποτελεσματικότητα του συστήματος διαχείρισης των μετακινήσεων, καθώς επίσης η επάρκεια της εκπαίδευσης των χειριστών και συντηρητών των drones. Όπως είπε, «δεν υπάρχουν καθόλου κίνδυνοι για τους ανθρώπους στο έδαφος, για τις ακίνητες ιδιοκτησίες ή για τα αεροπλάνα στον ουρανό».

    Η έγκριση δόθηκε με αυστηρές προϋποθέσεις, όπως ότι η υπηρεσία drones θα λειτουργεί σε συγκεκριμένες ώρες της μέρας. Τα drones απαγορεύεται να περάσουν πάνω από μεγάλες οδικές αρτηρίες και πρέπει να κρατούν μια ελάχιστη απόσταση από τους ανθρώπους στο έδαφος. Στη διάρκεια των δοκιμών υπήρξαν παράπονα από μερικούς κατοίκους για το θόρυβο που έκαναν τα εναέρια οχήματα, γι’ αυτό η Project Wing ανέπτυξε στη συνέχεια ένα πιο αθόρυβο τύπο drone.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Project Wing αποτελεί θυγατρική της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google. Έως τώρα, 12 τοπικές επιχειρήσεις έχουν υπογράψει συμφωνία να διανέμουν τα προϊόντα στους πελάτες τους, από παγωτά, σοκολάτες και καφέδες έως ψωμί και εξοπλισμό γκολφ.

    Η νέα υπηρεσία αερομεταφοράς θα αρχίσει επίσημα τη λειτουργία της σε ορισμένα προάστια της Καμπέρα εντός ολίγων εβδομάδων, ενώ αργότερα θα επεκταθεί και σε άλλα προάστια, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν» και το αυστραλιανό ABC.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τέλος το Google+, αναπαύεται πλέον στο νεκροταφείο της Google

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Google προσλαμβάνει… συμβούλους ηθικής!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι απαντά η Google για το πρόστιμο που της επέβαλαν οι Βρυξέλλες



    ΣΧΟΛΙΑ