• Business

    Τα πληρώματα της ολλανδικής KLM δεν θα διανυκτερεύουν πλέον στο Κίεβο

    • NewsRoom
    KLM


    Ο ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM ανέφερε σήμερα ότι τα πληρώματά των αεροσκαφών της δεν θα περνούν πλέον τη νύχτα τους στο Κίεβο, λόγω της έντασης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης με αφορμή το ουκρανικό.

    Οι πτήσεις της εταιρείας προς την Ουκρανία δεν διακόπτονται, διαβεβαίωσε η KLM.

    «Αποφασίστηκε πρόσφατα να μην περνούν τα πληρώματα τη νύχτα τους στο Κίεβο αλλά να επιστρέφουν αμέσως» μετά την πτήση. «Η KLM δίνει πάντα προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων της», πρόσθεσε στην ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνοντας ότι «παρακολουθεί και αποτιμά καθημερινά την κατάσταση».

    Το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο για την Ολλανδία, μετά τη συντριβή, το 2014, της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία. Το αεροσκάφος, που εκτελούσε πτήση από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, καταρρίφθηκε με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 283 επιβάτες –196 από τους οποίους ήταν Ολλανδοί– και τα 15 μέλη του πληρώματος.

    Η Ρωσία αρνείται κάθε ανάμιξή της στην υπόθεση αυτήν.

    Τέσσερις άνδρες, τρεις Ρώσοι και ένας Ουκρανός, δικάζονται στην Ολλανδία κατηγορούμενοι για την κατάρριψη της πτήσης MH17 με έναν πύραυλο εδάφους-αέρος BUK και αν κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν να τους επιβληθεί ισόβια κάθειρξης.

    Μετά την τραγωδία, η KLM δεν πετά πλέον πάνω από την ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία.

    Διαβάστε επίσης

    Μπάιντεν: Επισκέφθηκε γέφυρα που κατέρρευσε στην Πενσυλβάνια, την ημέρα που θα μιλούσε για το πακέτο για τις υποδομές

    Ουκρανία: Έτοιμος για συνάντηση με Πούτιν ο Ζελένσκι – Ενοχλημένος με τον Μπάιντεν

    Ελιζαμπέτα Μπελόνι: Ποια είναι η υποψήφια πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ιταλίας



    ΣΧΟΛΙΑ