• Business

    Τα παιχνίδια του Elon Musk: Έγραψε στο Twitter ότι αγοράζει τη Manchester United – «Δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα μακροχρόνιο αστείο» είπε μετά

    • NewsRoom
    Elon Musk

    Elon Musk


    Ο Elon Musk, επικεφαλής της Tesla και της SpaceX και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ανακοίνωσε στο Twitter την Τρίτη ότι αγοράζει τη Manchester United Plc, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

    «Αγοράζω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καλώς ήρθατε», έγραψε στο Twitter ο δισεκατομμυριούχος.

    Μερικές ώρες  αργότερα, ξεκαθάρισε ότι «δεν αγοράζει αθλητικές ομάδες» και ότι το προηγούμενο tweet του ήταν μέρος ενός «μακροχρόνιου αστείου στο Twitter».

    Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος, που αποτελεί παγκόσμιο εμπορικό σήμα, ελέγχεται από την αμερικανική οικογένεια Γκλέιζερ.

    Η οικογένεια Γκλέιζερ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

    Musk εναντίον Twitter

    Ο Musk έχει ιστορία να λέει πράγματα στο Twitter που προκαλούν διαμάχες ή είναι απλά ασεβείς. Τον Απρίλιο, ο επιχειρηματίας είπε ότι αγόραζε Coca-Cola «για να ξαναβάλει την κοκαΐνη».

    Πρόσφατα προσφέρθηκε να αγοράσει το Twitter σε μια συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (43,24 δισεκατομμύρια ευρώ), για 54,20 δολάρια ανά μετοχή. Αργότερα αποφάσισε να αποχωρήσει από τη συμφωνία, με τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τον οδηγεί στο δικαστήριο.

    Πριν λίγο καιρό, ο Musk πούλησε μετοχές της Tesla αξίας σχεδόν 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από τη δικαστική μάχη του με το Twitter.

    «Στην (ελπίζουμε απίθανη) περίπτωση που το Twitter αναγκάσει αυτή τη συμφωνία να κλείσει και ορισμένοι μετοχικοί εταίροι δεν επιτύχουν, είναι σημαντικό να αποφευχθεί η έκτακτη πώληση μετοχών της Tesla», έγραψε αργότερα στο Twitter.

    Τα tweets του Musk σχετικά με πιθανές εξαγορές τον έχουν φέρει και άλλες φορές ενώπιον των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ .

    Το 2018, έγραψε στο Twitter ότι «εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση» για μια συμφωνία 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ιδιωτικοποίηση της Tesla, αλλά δεν προχώρησε σε μια προσφορά. Ο Μασκ και η Tesla κατέβαλαν πρόστιμα 20 εκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας – και ο Μασκ παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Tesla – για να διαλύσει τους ισχυρισμούς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ότι εξαπάτησε τους επενδυτές.

    Η πτώση της περιουσίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο με παγκόσμια βάση φιλάθλων. Ο σύλλογος έχει κεφαλαιοποίηση 2,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Ήταν η πρώτη ομάδα που κατέκτησε την Πρέμιερ Λιγκ, ενώ κατείχε και το ρεκόρ για τους περισσότερους τίτλους Premier League με 13 τίτλους. Το 1968 έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

    Αυτόν τον καιρό όμως υπάρχει  δυσαρέσκεια μεταξύ των οπαδών της Γιουνάιτεντ με κάποιους να ζητούν αλλαγή ιδιοκτησίας μετά από κάποιες πρόσφατες κακές εμφανίσεις της ομάδας. Αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά από δύο αγώνες που έχει παίξει αυτή τη σεζόν.

    Το Σάββατο, μερικά από τα πανό που κρατούσαν οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ ζητούσαν την αποχώρηση της οικογένειας Γκλέιζερ. “Time 2 Go. Glazers Out”, είπε ένας.

    Την περασμένη σεζόν, ένας αγώνας της Πρέμιερ Λιγκ εναντίον της Λίβερπουλ στο Ολντ Τράφορντ χρειάστηκε να αναβληθεί αφού οι οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο ενώ χιλιάδες άλλοι απέκλεισαν την πρόσβαση στο γήπεδο. Απαιτούσαν από τους ιδιοκτήτες του κλαμπ να πουλήσουν το κλαμπ.

    Διαβάστε επίσης

    Elon Musk: Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 7 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ