• Business

    Τα 7 -σύντομα- νέα της ημέρας από ολόκληρο τον κόσμο!

    • NewsRoom


    Καλημέρα! Αυτά είναι τα 7 -σύντομα- νέα της ημέρας από τον κόσμο:

    Η Yahoo ισχυρίζεται πως το 2014 hackers απέκτησαν πρόσβαση στα στοιχεία των λογαριασμών 500εκ. χρηστών της, δημιουργώντας το μεγαλύτερο σκάνδαλο υποκλοπής δεδομένων στα χρονικά. Η Yahoo πιστεύει πως τα δεδομένα -στα οποία συμπεριλαμβάνονται ονόματα, ηλεκτρονικές διευθύνσεις, τηλεφωνικοί αριθμοί και ημερομηνίες γενεθλίων- “αρπάχτηκαν” από έναν “χρηματοδοτούμενο από το κράτος ηθοποιό”, όμως δηλώνει πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν πως ο hacker έξακολουθεί να έχει πρόσβαση στο δίκτυο της Yahoo ή σε άλλες εσωτερικές υπηρεσίες.

    https-%2F%2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com%2Fuploads%2Fstory%2Fthumbnail%2F15408%2Fd9136bc18047414aa7e63dd6fa68a9a8

    Οι ασιατικές μετοχές παρουσίασαν πτώση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η μέση τιμή της ιαπωνικής μετοχής Nikkei υποχώρησε καθώς οι επενδυτές πήραν τα κέρδη τους από τις χρηματοοικονομικές μετοχές που κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης είχαν εκτοξευθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ανησυχίες για τη σταθερότητα του γιεν. Τα μερίδια της αγοράς άνοιξαν εκ νέου ύστερα από μία εθνική γιορτή της Ιαπωνίας, όταν το δολάριο υποχώρησε στο χαμηλότερο ποσοστό σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων των 100,10 γιεν ως αντίδραση προς την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για τις μακροπρόθεσμες προσδοκίες της χετικά με την αύξηση των επιτοκίων.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στο Sky News πως στις αρχές του επόμενου χρόνου η Βρετανία σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή το Άρθρο 50 που αφορά την επίσημη διαδικασία οικειοθελούς εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, ο επικεφαλής του γραφείου επενδύσεων της UBS δήλωσε σε γραπτή επιστολή πως μία σειρά από σημαντικά πολιτικά γεγονότα που θα διαδραματιστούν στην Ευρώπη το 2017 -συμπεριλαμβανομένων των εκλογών στη Γαλλία και τη Γερμανία- θα καταστήσει ιδιαίτερα δύσκολη την εφαρμογή του Άρθρου, αφού οι διαπραγματεύσεις σχετικά με το Brexit μπορεί να μη λάβουν τη δέουσα προσοχή από αυτές τις χώρες.

    20145_Boris-Johnson-wins-seat-MP

    Μετά από πολύ καιρό, ο μεταποιητικός τομέας της Ιαπωνίας δείχνει σημάδια ζωής. Τα επίπεδα δραστηριοποίησης στον μεταποιητικό τομέα της χώρας παρουσίασαν βελτίωση για πρώτη φορά σε διάστημα επτά μηνών, μολονότι τη μικρότερη σε ποσοστό. Ο δείκτης PMI της Nikkei-Markit αυξήθηκε κατά 0,8 μονάδες φτάνοντας τις 50,3 μέσα στον Σεπτέμβριο, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο που ο δείκτης ξεπέρασε το 50.

    Η χαμηλή μεταβλητότητα αποτελεί θετική είδηση για την Κίνα. “Υπάρχει πολύ σημαντικός λόγος για να γιορτάσει η Κίνα αυτό που έγινε αυτή την εβδομάδα. Από την οπτική γωνία της χώρας, το “βαρετό” είναι και καλό” δήλωσε ο Mirza Baig, πρόεδρος της διεθνούς χρηματοπιστωτικής αγοράς (Forex) της Ασίας. “Όσο ο υπόλοιπος κόσμος είναι μονότονος και βαρετός – χαμηλή ρευστότητα, χαμηλά ποσοστά, καμία πολιτική απόκλιση- η Κίνα είναι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένη”.

    Σήμερα είναι η Ευρωπαϊκή ημέρα για τον δείκτη PMI. Σήμερα το πρωί, θα λάβουμε τις πρώτες εκτιμήσεις από το IHS Markit σχετικά με τα επίπεδα της αγοράς στο εσωτερικό της Ευρωζώνης για το μήνα Σεπτέμβριο. Το PMI της Ευρωζώνης εκτιμάται από τους οικονομολόγους πως θα πέσει στο 52,8 από το 52,9 που σημειώθηκε τον μήνα Αύγουστο.

    Η Airbnb άντλησε 555εκατ. δολάρια σε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την Google Capital και την Technology Crossover Ventures. Η εισροή ρευστού αποτελεί τμήμα του συνολικού ποσό των 850εκατ. δολαρίων που αποτελεί στόχο της εταιρίας.

    airbnb_horizontal_lockup_print

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/o-tsipras-milouse-sto-harvard-club/76519



    ΣΧΟΛΙΑ