• Business

    Τα 5 πιο σημαντικά γεγονότα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξουν οι αγορές!


    Καλημέρα. Τα 5 σημαντικά γεγονότα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξουν οι αγορές.

    -Η 24η Μαΐου (πλην απροόπτου) και… ο ανασχηματισμός θα κλείσουν τη 15μηνη “διαπραγματευτική εποχή”. Μεταξύ 18-23 Μαΐου η τελευταία δύσκολη ψηφοφορία στη Βουλή για το υπερ-νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Μετά το επίσημο κλείσιμο της αξιολόγησης στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, η κυβέρνηση θα κληθεί να κάνει αυτό που δεν κατάφερε λόγω αδιάλειπτης 15μηνης διαπραγμάτευσης: να κυβερνήσει.

    -Την θέση της Κυβέρνησης, όσον αφορά στο μείζον τουριστικό θέμα της επιβολής “τέλους πληρότητας” στα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αναμένεται να ξεκαθαρίσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σήμερα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η ομιλία του Πρωθυπουργού αναμένεται στις 8 μ.μ.

    -Συνάντηση με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Γ.Γ. του ΟΗΕ για τη Διεθνή Μετανάστευση, Πίτερ Σάδερλαντ, θα έχει σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 μ. στο Μέγαρο Μαξίμου.

    -Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και κόφτη δαπανών προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση οι εκκρεμότητες για τη συμφωνία θα πρέπει να κατατεθούν με τη μορφή ενός πολυνομοσχεδίου στη Βουλή το αργότερο έως τις 17 Μαΐου. Κατόπιν στις 19 του ίδιου μήνα να εισαχθεί προς συζήτηση με τη μορφή του επείγοντος και ασφαλώς να ψηφιστεί πριν από το Eurogroup της 24ης Μαΐου.

    -Αυθημερόν επίσκεψη και μόνο για λίγες ώρες θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος  σήμερα στο Άγιο Όρος, την πρώτη επίσημη από την ανάληψη των καθηκόντων του. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η εσπευσμένη μετάβαση σχετίζεται με την επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στις 28 Μαΐου, για τον εορτασμό της χιλιετούς παρουσίας Ρώσων μοναχών στην αθωνική πολιτεία.



    ΣΧΟΛΙΑ