• Surprice Car Rentals: «Χρυσή» για 2η χρονιά και συνεχίζει…

    Χρυσή νικήτρια στα World Travel Awards για δεύτερη συνεχή χρόνια ανακηρύχθηκε η Surprice Car Rentals

    Μανώλης Πασπαλάκης

    Μανώλης Πασπαλάκης

    Χρυσή νικήτρια στα World Travel Awards για δεύτερη συνεχή χρονιά ανακηρύχθηκε η Surprice Car Rentals, καθώς αναδείχθηκε κορυφαία εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα (Greece’s Leading Car Rental Company) για το 2022.

    Η Surprice Car Rentals συμμετείχε και την προηγούμενη χρονιά στην συγκεκριμένη ψηφοφορία, έχοντας απέναντί της μερικές εκ των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου παγκοσμίως, καταφέρνοντας να επικρατήσει, συναγωνιζόμενη επί ίσοις όροις, καθώς αποτελεί μια ελληνική εταιρεία με παγκόσμιο αποτύπωμα.

    Τα World Travel Awards είναι ένας θεσμός με εγνωσμένο κύρος, καθώς επιβραβεύουν εδώ και 29 χρόνια, από το 1993, την αριστεία στον τουριστικό κλάδο.

    Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2009 από τους αδερφούς Πασπαλάκη και από τότε καταγράφει συνεχώς ανοδική πορεία, έχοντας καταφέρει να συμπεριληφθεί ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων σε πανευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Έχοντας εξωστρεφή προσανατολισμό, η Surprice έχει καταφέρει μέσα σε δύο χρόνια από την ίδρυσή της να περάσει τα «ελληνικά σύνορα», ξεκινώντας της επέκτασή της από τις αγορές των Βαλκανίων. Σήμερα, μέσω του μεγάλου δικτύου franchise που διαθέτει, δραστηριοποιείται σε 32 χώρες, με τις αγορές της Μεσογείου να κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

    Ανάμεσα στις πρόσφατες επεκτατικές κινήσεις της Surprice είναι η παρουσία της στο Κατάρ και στον Καναδά, όπου δραστηριοποιείται στο Τορόντο, ενώ στα άμεσα σχέδιά της είναι να ισχυροποιήσει την παρουσία της στην αγορά των ΗΠΑ.

    Σήμερα ήδη δραστηριοποιείται στην πολιτεία της Φλόριντα και συγκεκριμένα σε Μαϊάμι, Ορλάντο και Φορτ Λότερντεΐλ ενώ παράλληλα δρομολογεί τις ενέργειες για την ίδρυση δικού της γραφείου, έχοντας ήδη προσλάβει νομικούς και φορολογικούς συμβούλους. Η φιλοδοξία της είναι να γίνει η πρώτη ελληνόκτητη εταιρεία του κλάδου με ευρύ δίκτυο στη Βόρεια Αμερική.

    Παράλληλα εργάζεται για να αποκτήσει παρουσία και στις μεγάλες αγορές της Δυτικής Ευρώπης, όπως της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

    Στην Ελλάδα η Surprice δραστηριοποιείται μέσα από τέσσερις εταιρικούς «σταθμούς», στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και Χανίων, καθώς και μέσα από το τοπικό δίκτυο franchise, απασχολώντας ένα στόλο περισσότερων από 2.500 αυτοκινήτων, ενώ στα άμεσα σχέδιά της είναι η δημιουργία ακόμη ενός σταθμού, μέσα στο 2023.

    Το επιχειρηματικό της μοντέλο κινείται από την πρώτη μέρα σε δύο άξονες: Τεχνολογική καινοτομία και παροχή value for money υπηρεσιών χωρίς κρυφές χρεώσεις.

    Η Surprice Car Rentals χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες της, προσφέροντας συμβόλαια με καθαρούς και ευέλικτους όρους, χωρίς ψιλά γράμματα, και προϊόντα σε προσιτές τιμές που καλύπτουν τις ανάγκες τους. Από την αρχή επένδυσε στην εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων, αναπτύσσοντας τη δική της ηλεκτρονική πλατφόρμα κρατήσεων, η οποία επιτρέπει τη διασύνδεση του διεθνούς δικτύου franchise, την ορθή διαχείριση και αξιοποίηση του συνόλου του στόλου της και την αξιοποίηση των δεδομένων που συλλέγονται.

    Το παραπάνω συνέβαλε στην ομοιογένεια του δικτύου της, χτίζοντας ένα δυνατό, διεθνές brand.

    Αυτές οι κινήσεις άνοιξαν το δρόμο για τη συνεργασία με μεγάλα τουριστικά γραφεία, πρακτορεία και διαδικτυακές πλατφόρμες. Σήμερα συνεργάζεται μεταξύ άλλων με εταιρείες όπως η Expedia, η Booking, η Priceline, η TUI, η Cartrawler, το Skyscanner και το Check 24, ταξιδιωτικά γραφεία όπως τα All Tours και Heliades και με αεροπoρικές, όπως η EasyJet, η Ryanair, η Wizzair, η Emirates και η KLM.

    Όσον αφορά στην οικονομική της πορεία, η Surprice αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς, παρά τους σκοπέλους της πανδημίας, των καθυστερήσεων στις παραδόσεις νέων οχημάτων και της αύξησης του ενεργειακού κόστους. Τα αποτελέσματα του 2021 ξεπέρασαν τις προσδοκίες και το 2022 αναμένεται να κλείσει ακόμη καλύτερα, ακολουθώντας την πορεία του Τουρισμού, με τον κύκλο εργασιών να ξεπερνά εκείνον της χρονιάς ορόσημο του 2019.

    Η Surprice Car Rentals δεν επαναπαύεται. Σχεδιάζει νέα προϊόντα και υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις νέες τάσεις και συνθήκες της αγοράς, ενώ αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις το διάστημα από το β΄ τρίμηνο του 2023 και έπειτα, με τα σχέδια για ανανέωση του στόλου της μέσω της απόκτησης ηλεκτρικών οχημάτων να αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρεία.