• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Super Apps, η καινοτομία της Ασίας που αλλάζει πόλεις και οικονομίες

    • Bloomberg


    Η ικανότητα επικοινωνίας, ηλεκτρονικών αγορών, εξασφάλισης μετακίνησης, ανάγνωσης βιβλίων, παιχνιδιών, διανομής φαγητού και πληρωμής για οτιδήποτε μέσα από μία ενιαία εφαρμογή smartphone είναι η καθοριστική καινοτομία της Ασίας, ανέφεραν τεχνολιγικοί ηγέτες στο Φόρουμ της Νέας Οικονομίας του Bloomberg στη Σιγκαπούρη.

    Οι εφαρμογές WeChat, Grab και Go-Jek είναι τα βασικά παραδείγματα μιας κατηγορίας λογισμικού που ονομάζεται Super App. Στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται ξεχωριστά για χρήστες iPhone και Android. Αυτό δεν συμβαίνει στην Κίνα και στη Νοτιοανατολική Ασία, όπου οι εφαρμογές ανοίγουν την πόρτα για μεγάλες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ζουν και δουλεύουν, σύμφωνα με τις δύο πιο πολύτιμες start-ups της Νοτιοανατολικής Ασίας, Grab και Go-Jek.

    “Υπάρχει τόσος πολύς ενθουσιασμός”, δήλωσε ο Anthony Tan, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Grab. “Βλέπουμε την τιμή των smartphones και των δεδομένων να πέφτει, βλέπουμε τον εκδημοκρατισμό της τεχνολογίας. Βλέπουμε αυτόν τον κόσμο με την άνοδο των millennials που θέλουν τα πάντα τώρα και τα θέλουν αμέσως”.

    Η Grab της Σιγκαπούρης, η εφαρμογή της οποίας έχει μεταφορτωθεί σε 125 εκατομμύρια κινητές συσκευές, προβλέπει ότι θα διπλασιάσει τα έσοδά της το 2019.

    Με πάνω από 1 δισεκατομμύριο άτομα που το χρησιμοποιούν τουλάχιστον μία φορά το μήνα, το WeChat της Tencent Holdings Ltd. είναι ο βασιλιάς των Super Apps. Το Grab και το Go-Jek ξεκίνησαν ως πλατφόρμες για μετακινήσεις, αλλά γρήγορα εξελίχθηκαν σε εφαρμογές που προσφέρουν άλλες υπηρεσίες επικεντρωμένες στις πληρωμές. Με την αξιοποίηση των δεδομένων που παράγονται από χρήστες πολυλειτουργικών εφαρμογών, αυτοί οι πάροχοι μπορούν να αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες για την καθημερινή τους συμπεριφορά και να εκμεταλλευθούν αυτές τις πληροφορίες για να προσφέρουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Αυτό είναι ένα από τα βασικά δομικά στοιχεία για τους ψηφιακούς βοηθούς και άλλες υπηρεσίες που θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη.

    Ο Nadiem Makarim, ιδρυτής της Go-Jek στην Ινδονησία, δήλωσε ότι οι εφαρμογές “όλα σε ένα” καθίστανται σημαντικά εργαλεία για τη μεσαία τάξη.

    “Θέλουμε να δημιουργήσουμε αυτήν την πρώτη στον κόσμο Super App που θα καλύπτει όλες τις καθημερινές συναλλακτικές σας ανάγκες”, δήλωσε ο Makarim.

    Η Go-Jek, με περισσότερα από 100 εκατομμύρια downloads, προετοιμάζεται να λανσαριστεί στη Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη μετά το ντεμπούτο του στο Βιετνάμ τον Ιούνιο, δήλωσε ο Makarim. Είπε ότι οι Super Apps έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος των μεγάλων πόλεων, με τους πυκνούς πληθυσμούς τους και την έντονη εμπορική τους δραστηριότητα. “Καθώς ψηφιοποιείς αυτές τις κινήσεις ανθρώπων, αγαθών παρακολουθείς τις συναλλαγές, δημιουργείς ένα νέο στρώμα ορατότητας γύρω από τον τρόπο λειτουργίας των πόλεων», είπε.

    Το Φόρουμ της Νέας Οικονομίας διοργανώνεται από την Bloomberg Media Group, τμήμα της Bloomberg LP, μητρικής εταιρείας της Bloomberg News.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το smartphone σας μπορεί να γνωρίζει περισσότερα σχετικά με την ψυχική σας υγεία από εσάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ: Ολο το παρασκήνιο του Monaco Gate. Οι συλλήψεις, η νονά και τα έργα τέχνης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Κοινοπραξία IGI Poseidon στην επόμενη φάση για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed



    ΣΧΟΛΙΑ