• Business

    Sunlight: Αποκαθίσταται η λειτουργία του εργοστασίου στην Ξάνθη

    • NewsRoom


    Για την ταχύτατη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας τον περασμένο Μάιο εργάζεται η εταιρεία Sunlight. Ήδη τον Σεπτέμβριο επανεκκινεί η παραγωγική διαδικασία και η σταδιακή τροφοδοσία των αγορών στις οποίες η Sunlight κατέχει σημαντικά μερίδια. 

    Επιπλέον, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, τον Οκτώβριο θα επαναλειτουργήσει η μονάδα των βιομηχανικών μπαταριών, που αποτελεί τη σημαντικότερη πηγή εσόδων της Sunlight, ξεκινώντας με το 30% της δυναμικότητας, που σταδιακά θα ανέλθει σε 50% έως το τέλος του 2018, ενώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 εκτιμάται ότι θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου της Ξάνθης.

    H διοίκηση της εταιρείας από την πρώτη στιγμή επικεντρώθηκε στην όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων, προκειμένου να ξεκινήσει και πάλι απρόσκοπτα η τροφοδοσία των αγορών στις οποίες η Sunlight κατέχει σημαντικά μερίδια, ενώ σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής του προσωπικού της στην επιτυχημένη πορεία των τελευταίων ετών, διατήρησε στο ακέραιο της θέσεις εργασίας.

     

    Στο πλευρό της Sunlight βρέθηκαν πάντως από την πρώτη στιγμή οι πελάτες της από το εξωτερικό, οι οποίοι κατέκλυσαν την εταιρεία με μηνύματα υποστήριξης, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, παρά τις δυσκολίες, η εμπιστοσύνη της αγοράς προς την επιχείρηση δεν κλονίστηκε.

    Σημαντική ήταν και η στήριξη των ομολογιούχων της εταιρείας στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση, όπου το Σώμα των Ομολογιούχων με ποσοστά άνω του 97% παρείχε στη Sunlight την ευχέρεια κινήσεων, ώστε να επικεντρώσει το σύνολο των δυνάμεων και των πόρων στην κατά το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών και την επαναφορά στην λειτουργική κανονικότητα.



    ΣΧΟΛΙΑ