• Business

    Στον έλεγχο της Pillarstone η Famar

    John Davison Pillarstone

    John Davison. Pillarstone


    Στην κυριότητα της Pillarstone περνά οριστικά η φαρμακοβιομηχανία Famar, που μπαίνει υπό την ομπρέλα της επενδυτικής πλατφόρμας που ίδρυσε το private equity fund Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) και ο επενδυτής John Davison.

    Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες οι οποίες μέχρι πρόσφατα ήλεγχαν το 99% της Famar, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξυγίανσης που ανακοινώθηκε χθες, αποσύρονται από τη τη συμμετοχή τους στην ιστορική φαρμακοβιομηχανία, που υπέκυψε τελικώς υπό το βάρος του υψηλού δανεισμού της, αλλά και της κατάρρευσης του ομίλου Μαρινόπουλου, στον οποίο ανήκε μέχρι και το 2017.

    Οι τράπεζες περιορίζουν τη συμμετοχή σε ποσοστό 39% της υπεραξίας που θα προκύψει πάνω από το σημερινό δανεισμό (upside) και μεταφράζεται σε μελλοντικά έσοδα και εφόσον το πρόγραμμα εξυγίανσης της εταιρείας επιτύχει. Η Pillarstone, στη κυριότητα της οποίας περνά πλέον η Famar, δεσμεύεται για την χορήγηση νέων κεφαλαίων ύψους 57,6 εκατ. ευρώ, τα οποία όπως ανακοινώθηκε, θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση του μακροχρόνιου αναπτυξιακού πλάνου της φαρμακοβιομηχανίας και την κάλυψη των αναγκών της για κεφάλαιο κίνησης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Famar, τη διοίκηση της οποίας έχουν αναλάβει στελέχη που έχει τοποθετήσει η Pillarstone με επικεφαλής τον κ. Ian Muir, η αναδιάρθρωση του δανεισμού της, έρχεται ως επιστέγασμα της σημαντικής προόδου που έχει σημειωθεί τους τελευταίους 18 μήνες και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο του 2017, οπότε και η εταιρεία εντάχθηκε στην πλατφόρμα της Pillarstone. Η διοικητική ομάδα της Famar προχώρησε σε αυτό το διάστημα στην εκπόνηση ενός μακροπρόθεσμου επιχειρηματικού σχεδίου που αποσκοπεί στην τόνωση της διεθνούς παρουσίας της εταιρείας στις αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Παράλληλα ο όμιλος προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις για την βελτίωση των λειτουργιών συσκευασίας καθώς και των δομών πληροφοριακών συστημάτων με βάση τα διεθνή πρότυπα σειριοποίησης.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Famar κ.κ. Ian Muir σημείωσε ότι «μέσω της συμφωνίας επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμη οικονομική ασφάλεια και εξασφαλίζεται σταθερό έδαφος για να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με τους πελάτες. Το νέο κεφάλαιο που θα διατεθεί θα επενδυθεί στα προϊόντα και στις υπηρεσίες μας καθώς και στις διεθνείς μας δυνατότητες στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής μας για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας σε Ευρώπη και ΗΠΑ».

    Με περισσότερα από 1800 προϊόντα, η Famar εξυπηρετεί ένα μεγάλο πελατολόγιο που επεκτείνεται σε 125 αγορές διεθνώς. Με 11 μονάδες παραγωγής στην Ευρώπη (τέσσερις στην Γαλλία, τέσσερις στην Ελλάδα, καθώς και από μια μονάδα σε Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία), και μία στην Βόρεια Αμερική, η Famar είναι από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα εποχή για την πολύπαθη Famar ανοίγουν τα κεφάλαια της Pillarstone

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλη η αλήθεια για τη Famar

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Πλήρης επιβεβαίωση του mononews.gr: Στις τράπεζες η Famar



    ΣΧΟΛΙΑ