• Business

    Deal Attica Group – Hellenic Seaways: Στις 19 Απριλίου αποφασίζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού

    • NewsRoom
    Νήσος Χίος

    Hellenic Seaways


    Η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 19 Απριλίου 2018 για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, κατά πόσον η γνωστοποιηθείσα εξαγορά της εταιρίας Hellenic Seaways από την εταιρία Attica στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας είναι συμβατή με τις διατάξεις περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού.

    Συγκεκριμένα η ολομέλεια θα εξετάσει τη γνωστοποίηση απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου της εταιρίας με την επωνυμία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (HELLENIC SEAWAYS) από την εταιρία ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ATTICA GROUP), μέσω μεταβίβασης μετοχών από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ και τη γνωστοποίησης απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου της HELLENIC SEAWAYS από την ATTICA GROUP, μέσω μεταβίβασης μετοχών από τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΕ.

    Σύμφωνα με την εισήγηση, η πραγματοποίηση της υπό κρίση συγκέντρωσης δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού, ιδίως με τη δημιουργία ή ενίσχυση δεσπόζουσας θέσης, στις σχετικές αγορές παροχής υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς επιβατών, ΙΧ οχημάτων και φορτηγών, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ζεύγη λιμένων (οριοθέτηση σχετικής αγοράς με τη μέθοδο «Προσέλευση & Προορισμός»). Συνεπώς, κρίνεται αναγκαία η λήψη κατάλληλων διορθωτικών μέτρων, προκειμένου να εγκριθεί η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση.

    Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Frigoglass: Στην ATG Investments η θυγατρική Jebel Ali FZE για 12,5 εκ. δολ.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Trastor: Αγόρασε εμπορικό ακίνητο στα Χανιά έναντι 1,3 εκατ. ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Εφορία βάζει στο «μάτι» μετά τις καταθέσεις και τα… δάνεια!



    ΣΧΟΛΙΑ