• Business

    Στη Βουλή η τροπολογία με την προσφορά 230 εκ. ευρώ της Lockheed Martin

    • NewsRoom
    Ντένης Πλέσσας. Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Αναπτυξιακών Πρωτοβουλιών Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής και εκπρόσωπος της Lockheed Martin

    Ντένης Πλέσσας. Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Αναπτυξιακών Πρωτοβουλιών Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής και εκπρόσωπος της Lockheed Martin


    Με τροπολογία που κατέθεσαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, γίναται δεκτή η προσφορά της αμερικανικής Lockheed Martin για 12 προγράμματα αναβάθμισης στρατιωτικού υλικού στην Ελλάδα.

    Η προσφορά περιλαμβάνεται στο πλαίσιο την αναβάθμιση των ελληνικών F-16 και αφορά 12 προγράμματα επ’ ωφελεία του υπουργείο Εθνικής Άμυνας και της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Η αξία της προσφοράς υπολογίζεται τουλάχιστον στα 230.000.000 ευρώ.

    Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο “Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Μετασχηματισμού (SACT) και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με την τοποθέτηση Εθνικού Αντιπροσώπου Συνδέσμου στο Στρατηγείο της Ανώτατης Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού και των ανταλλαγεισών επιστολών περί παράτασης της ισχύος του ανωτέρω Μνημονίου”. Αποτελεί, δε, συνέχεια της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ στις 30/4/2018.

    Σύμφωνα με αυτή το 70% του ποσού θα απορροφηθεί από την ΕΑΒ.

     Διαβάστε εδώ το κείμενο της τροπολογίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκε πρόγραμμα αναβάθμισης 85 F16
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι νέες business της Αθήνας με την Lockheed Martin. Όλο το παρασκήνιο με τα F16 και τα νέα F35



    ΣΧΟΛΙΑ