• Business

    Στη “φάκα” οι στρατηγικοί κακοπληρωτές! Ο Θεσσαλός επιχειρηματίας με την Porsche και ο δικηγόρος στο Κολωνάκι


    Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι παίζουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, οι οποίοι αν και μπορούν, αρνούνται να πληρώσουν έστω και 10 ευρώ για τα δάνεια τους. Έτσι και οι τράπεζες στήνουν τη δική τους «παγίδα» που θα τους αναγκάσει να πληρώσουν και δεν είναι άλλη από τον πλειστηριασμό ακόμα της πρώτης κατοικίας τους.

    Μάλιστα στήνουν μηχανισμό για να «βλέπουν» όχι μόνο τα δανειακά ανοίγματα των κακοπληρωτών, αλλά το γενικότερο οικονομικό προφίλ τους, δηλαδή καταθέσεις, δηλώσεις εισοδήματος, Ε9.

    Οι διοικήσεις των τραπεζών παραδέχονται πως υπάρχει μία μερίδα της πελατείας που « έχει εξαφανιστεί, αρνείται οποιαδήποτε επικοινωνία με τις τράπεζες» και κάνουν λόγο ακόμα και για «εμπαιγμό» καθώς ενώ επιδεικνύουν την οικονομική τους δυνατότητα, όταν πρόκειται για πληρωμές δανείων και καρτών έχουν «καβούρια στις τσέπες τους».

    Τα στελέχη που ασχολούνται με τη διαχείριση των καθυστερούμενων οφειλών μπορούν να γράψουν βιβλία, για τα τεχνάσματα των κακοπληρωτών….., όπως αναφέρει στο mononews.gr τραπεζίτης και φέρνει συγκεκριμένα παραδείγματα με κακοπληρωτές:

    Πελάτης μας με πολλά ακίνητα στη Θεσσαλονίκη και με δάνειο 200 χιλιάδες ευρώ, έχει να πληρώσει δόση για περισσότερο από 1 χρόνο. Ο άνθρωπος αυτός έχει πολυσέλιδο Ε9 και πρόσφατα πούλησε ένα διαμέρισμα έναντι 150.000 ευρώ. Η τράπεζα επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να πληρώσει μία δόση και να ρυθμιστεί, όμως η απάντηση ήταν «δεν έχω».

    Επιχειρηματίας δανείστηκε την εποχή των παχέων αγελάδων 600.000 ευρώ για να αγοράσει σπίτι στα βόρεια προάστια. Το δάνειο είναι κατακόκκινο, ενώ ο δανειολήπτης έχει μεταβιβάσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία -εξοχικό, εταιρεία- σε σύζυγο και παιδιά. Ο ίδιος κράτησε στο όνομα του το σπίτι που αγόρασε με το δάνειο και το οποίο είναι πρώτη κατοικία.

    Άλλος επιχειρηματίας στη Θεσσαλία έχει «φεσώσει» μία από τις συστημικές τράπεζες με αρκετές χιλιάδες ευρώ, ενώ διαθέτει καταθετικούς λογαριασμούς με σημαντικά υπόλοιπα σε δύο άλλες τράπεζες. Ο ίδιος δεν σηκώνει τα τηλέφωνα, όμως καθημερινά παρκάρει την Porche του απέναντι από την τράπεζα που έχει «κόκκινο» δάνειο.

    Δικηγόρος με γραφείο στο Κολωνάκι και σεβαστή πελατεία έχει αφήσει απλήρωτη για 2 χρόνια την πιστωτική κάρτα του -πλέον είναι μπλοκαρισμένη- και αρνείται να βάλει έστω και 20 ευρώ το μήνα.

    Συνταξιούχος που άδειασε τους «παχυλούς» τραπεζικούς λογαριασμούς πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, συστηματικά μία φορά το μήνα τσεκάρει το περιεχόμενο της θυρίδας της, που διατηρεί σε μία από τις συστημικές τράπεζες. Σε μία από τις επισκέψεις της, υπάλληλος της τράπεζας βρήκε πεσμένο μπροστά από το σημείο που είναι και η θυρίδα του συνταξιούχου ένα χαρτάκι διπλωμένο. Το άνοιξε και διάβασε «100.000 στη θυρίδα, τα υπόλοιπα στον κήπο». Η πελάτης, έχει και κόκκινο δάνειο στην τράπεζα, που δεν το πληρώνει λόγω των μεγάλων περικοπών στο μηνιαίο εισόδημα της.

    Οι παραπάνω περιπτώσεις είναι σταγόνα στον ωκεανό, καθώς οι στρατηγικά κακοπληρωτές μετέρχονται κάθε μέσο, για να μην πληρώσουν. Για το λόγο αυτό οι τράπεζες εστιάζουν πλέον σε περιπτώσεις κραυγαλέες, και αυτοί οι δανειολήπτες θα είναι και οι πρώτοι που θα λάβουν διαταγές πληρωμής και θα τους κοινοποιηθούν προγράμματα πλειστηριασμών.

    Να σημειωθεί ότι οι τραπεζίτες έχουν καταστήσει σαφές ότι αφού «εντοπίσουν τους κατά σύστημα κακοπληρωτές, θα εξαντλήσουν τα περιθώρια που παρέχει ο νόμος, με γνώμονα την προστασία της τράπεζας και των καταθετών της καθώς και για τη διασφάλιση της δίκαιης αντιμετώπισης των συνεπών πελατών». Με απλά λόγια, όπου δεν υπάρξει συμφωνία, η τράπεζα θα προχωρά δια της νομικής οδού, καταγγέλλοντας τη δανειακή σύμβαση και βάζοντας μπροστά ακόμα και πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/14-pio-asfalis-trapezes-stin-evropi-ke-ton-ipolipo-kosmo-gia-na-valete-ta-lefta-sas/78978

     



    ΣΧΟΛΙΑ