• Business

    Η στερλίνα ‘εξατμίζεται’ μετά από την προειδοποίηση της Τράπεζας της Αγγλίας


    Η στερλίνα σημειώνει πτώση πάλι μετά την προειδοποίηση της Τράπεζας της Αγγλίας πως ‘η τρέχουσα προοπτική για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται και πάλι σε κίνδυνο’. Το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε κατά 1% αφού η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε στο Financial Stability Report ότι το δημοψήφισμα είναι ‘ο πιο σημαντικός βραχυπρόθεσμος εγχώριος κίνδυνος για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα’.

    1boefinancialsterling

    Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος η λίρα υποχώρησε στο $1.3151 έναντι του δολαρίου, το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγράψει από το Σεπτέμβριο του 1985. την ίδια ώρα η ανάπτυξη στην ευρωζώνη είναι στο αδύναμο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του δείκτη PMI η εικόνα αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη Βρετανία.

    Ο δείκτης PMI για το μήνα Ιούνιο διαμορφώθηκε στα 53.1 υψηλότερα από τις εκτιμήσεις αλλά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα του Μαΐου, γεγονός που δείχνει ότι η κατάσταση στην ευρωζώνη είναι δύσκολο να βελτιωθεί.

    Η βιομηχανία στη Βρετανία κατέγραψε το χειρότερο τρίμηνο για πάνω από 3 χρόνια καθώς ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στο 52.3 από 53.5 που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Παράλληλα τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τον κατασκευαστικό κλάδο στη Γερμανία ήταν τα χειρότερα από το 2009. Ο δείκτης Markit / CIPS construction PMI υποχώρησε στο 46.0 ενώ αναμένονται να διαμορφωθεί πάνω από το 50. Σημειώνεται ότι για όλους τους δείκτες PMI το όριο του 50 είναι σημαντικό καθώς πάνω από την τιμή αυτή υπάρχει ανάπτυξη, ενώ όταν υποχωρεί σε χαμηλότερα επίπεδα αποτυπώνει τη συρρίκνωση του αντίστοιχου κλάδου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/ritoriki-laikismi-den-exipiretoun-pia-kanenan/58181

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/fokion-karavias-eurobank-mega-ke-naftemporiki-mas-chrostane-lefta-ochi-o-alpha/58659



    ΣΧΟΛΙΑ