• Business

    Stellantis: Επαναγορά μετοχών ύψους 11,5 δισ. ευρώ μετά το ρεκόρ κερδών

    • Bloomberg
    Carlos Tavares CEO Stellantis

    Carlos Tavares, CEO Stellantis


    Η Stellantis NV θα προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών ύψους έως και 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια) μετά την δημοσίευση ετήσιων αποτελεσμάτων ρεκόρ, λόγω των ισχυρών τιμών, της πώλησης αυτοκινήτων με υψηλά περιθώρια κέρδους καθώς και των θετικών συναλλαγματικών επιπτώσεων.

    Οι αγορές, μετά από παρόμοιες κινήσεις της Mercedes-Benz AG και της BMW AG, θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε την Τετάρτη η εταιρεία κατασκευής SUV Jeep και αυτοκινήτων Peugeot. Η Stellantis είπε επίσης ότι αναμένει άλλο ένα έτος διψήφιων αποδόσεων, παρόλο που η εταιρεία συνεχίζει να αντιμετωπίζει ελλείψεις ανταλλακτικών και προκλήσεις στον τομέα των logistics.

    Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξακολουθούν να δυσκολεύονται να προμηθευτούν αρκετά ανταλλακτικά, με τα προβλήματα στον εφοδιασμό να εντείνουν τις καθυστερήσεις των παραδόσεων.

    Οι ελλείψεις οδηγών φορτηγών και τρένων κατά το δεύτερο εξάμηνο άφησαν χιλιάδες αυτοκίνητα “παγιδευμένα” στο εργοστάσιο της Stellantis στο Sochaux στην ανατολική Γαλλία, με την ανταγωνίστρια Volkswagen AG να ανακοινώνει επίσης ότι οι αναταράξεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα πληθώρα απούλητων οχημάτων.

    Ενώ οι μειώσεις τιμών σε αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Tesla και η Ford Motor στα ηλεκτρικά οχήματα, δεν προοιωνίζονται καλά για τους επόμενους μήνες, η ανταγωνίστρια της Stellantis, Renault δήλωσε αυτό το μήνα ότι αναμένει αυξημένες αποδόσεις μετά την αναθεώρηση της προσφοράς μοντέλων της.

    Η Stellantis, ανακοίνωσε περιθώριο 13% για το 2022 που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, και επισήμανε ότι όλες οι περιοχές που δραστηριοποιείται αναπτύσσονται και προσφέρουν κερδοφορία ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης. Οι αποδόσεις κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους μειώθηκαν σε σύγκριση με το πρώτο λόγω των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία, που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Fiat Chrysler και του Ομίλου PSA, θα καταβάλει μέρισμα 1,34 ευρώ ανά μετοχή, από 1,04 ευρώ το προηγούμενο έτος.

    Οι μετοχές της στο Μιλάνο σημειώνουν άνοδο 10% από τις αρχές του έτους.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ποιο είναι το καλύτερο αυτοκίνητο πόλης στη Γερμανία;

    Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Opel Astra!



    ΣΧΟΛΙΑ