• Business

    Στέλεχος σε εταιρεία; Αυτά είναι τα 8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αποκαλύψετε για σας στο γραφείο!

    • NewsRoom


    Ας υποθέσουμε πως έχετε ήδη πιάσει δουλειά και ξεκινάτε δυναμικά στο νέο σας γραφείο, θέλοντας να καταπλήξετε τα πλήθη και σαφώς το αφεντικό σας. Απόλυτα λογικό, όμως είστε σίγουροι ότι ξέρετε όλα εκείνα τα μικρά μυστικά που χρειάζονται για να μπορέσετε να χτίσετε μία καριέρα; Το να εργάζεστε πολύ και να είστε παραγωγικοί, είναι το νούμερο ένα, όμως δεν αρκεί μόνο αυτό για να χτίσετε τις σωστές σχέσεις με τους συναδέλφους σας και τον προϊστάμενό σας.

    Θα πρέπει να είστε ανοιχτοί προς το νέο κόσμο που τώρα γνωρίζετε, όμως όχι πολύ. Υπάρχει μία διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε εκείνα που πρέπει να μοιράζεστε και σε εκείνα που καλό θα ήταν να μένουν σε πιο προσωπικό επίπεδο.

    Το TalentSmart, πραγματοποίησε μία έρευνα σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους και βρήκε ότι στις ανώτερες θέσεις των εταιριών βρίσκονται άνθρωποι που έχουν υψηλά επίπεδα συναισθηματικής νοημοσύνης. Όσοι την διαθέτουν μπορούν να “διαβάσουν” τους άλλους ανθρώπους και γνωρίζουν τι πρέπει να πουν και τι να κάνουν στην εκάστοτε περίπτωση. Είναι εκείνοι που ξέρουν μέχρι  που μπορούν να φτάσουν οι αποκαλύψεις στον εργασιακό χώρο.

    Παρακάτω θα διαβάσετε όλα εκείνα που πρέπει να αποφύγετε να αποκαλύψετε στο χώρο εργασίας σας

    shh

    Πολιτικές Πεποιθήσεις

    Οι πολιτικές μας πεποιθήσεις είναι κατά μία έννοια και η ταυτότητά μας. Όταν τις αποκαλύπτουμε είναι σα να αποκαλύπτουμε το τι πιστεύουμε για πάρα πολλά πράγματα. Έτσι, μόλις οι συνάδελφοί μας μάθουν σε ποιόν χώρο πολιτικά και ιδεολογικά ανήκουμε, τότε το παραμικρό που θα πούμε ή οποιαδήποτε άποψη που θα εκφράσουμε θα κριθεί και θα χαρακτηριστεί αναλόγως.

    Η άποψη σας ότι κάποιος δεν είναι ικανός

    Σε κάθε δουλειά θα υπάρχει κάποιος που δεν θα είναι ο πλέον κατάλληλος για να την κάνει, ωστόσο το να το λέτε είτε σε άλλους είτε σε αυτόν αφενός δε είναι σωστό και αφετέρου δεν βοηθά κανέναν. Εάν λοιπόν δεν μπορείτε να τον βοηθήσετε να βελτιωθεί ή αν δεν μπορείτε να τον απολύσετε, απλώς αφήστε τον να κάνει όπως μπορεί την δουλειά του. Άλλωστε με το να μειώνετε κάποιον δείχνετε πως στην πραγματικότητα θέλετε να ανεβάσετε εσάς!

    Το πόσα λεφτά παίρνετε

    Η συζήτηση γύρω από το πόσα χρήματα παίρνετε δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Όταν αποκαλύπτεται το εισόδημα σας σίγουρα οι υπόλοιποι συνάδελφοί σας θα μπουν σε διαδικασία σύγκρισης και ό,τι θα κάνετε από εκεί και έπειτα, θα έρχεται συνέχεια στο προσκήνιο το ποσό της αμοιβής σας.

    Ότι σιχαίνεστε τη δουλειά σας

    Το να παραπονιέστε για τη δουλειά σας και να λέτε ότι την σιχαίνεστε γρήγορα θα σας κάνει να χαρακτηριστείτε ως αρνητικό άτομο που δεν μπορεί να συνεργαστεί σωστά με την υπόλοιπη ομάδα. Εκτός των άλλων το αφεντικό σας γρήγορα θα καταλάβει αυτόν τον αρνητισμό και το σίγουρο είναι ότι δεν θα του αρέσει. Μην ξεχνάτε επίσης, ότι υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που περιμένουν να βρουν μια δουλειά.

    secrets

    Τι κάνεις στην κρεβατοκάμαρά σου

    Είτε έχετε έντονη σεξουαλική ζωή είτε όχι αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται να το ξέρει κανένας. Το να αποκαλύπτεις πως περνάς στο κρεβάτι σου μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να σου επιφέρει και φυσικά πολλά σχόλια πίσω από την πλάτη σου! Δεν νομίζω να θες κάτι τέτοιο!

    Τι πιστεύεις ότι κάνει κάποιος άλλος στην κρεβατοκάμαρά του

    Το να σχολιάσεις την ερωτική ζωή κάποιου άλλου, ειδικά όταν πρόκειται για κάποιον που είστε στον ίδιο χώρο εργασίας, δεν είναι και το πλέον ευγενικό πράγμα που μπορείς να κάνεις! Μείνε μακριά από τέτοια σχόλια, εάν δεν θέλεις να σε πάρουν με αρνητικό μάτι και φυσικά να σχολιαστείς αναλόγως και εσύ.

    secrets office

    Πόσο άγρια ζωή συνήθιζες να κάνεις

    Το image παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο επάγγελμα σου. Το να μιλάς για πράγματα και τρέλες που κάποτε έκανες δεν σε βοηθάνε να προχωρήσεις και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη και τον θαυμασμό των υπολοίπων. Εν αντιθέσει μπορούν εύκολα να σε θεωρήσουν ανεύθυνο.

    Το ότι ψάχνεις για άλλη δουλειά

    Στον χώρο εργασίας μας δεν θα πρέπει να αποκαλύπτουμε ποτέ το αν ψάχνουμε να βρούμε κάποια άλλη δουλειά. Με το που μοιραστείς μία τέτοια πληροφορία απευθείας σταματάνε να σε υπολογίζουν. Επειδή λοιπόν κάτι τέτοιο δεν το θέλεις, γιατί μπορεί πολύ απλά να μην βρείς αμέσως άλλη δουλειά ή στην τελική να αλλάξεις γνώμη, καλό θα ήταν να αποφύγεις τέτοιες δηλώσεις πριν να είσαι σίγουρος για την απόφασή σου ή να έχεις βρει κάτι άλλο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι 10 πιο καλοπληρωμένες δουλειές για όσους “μισούν” τους υπολογιστές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπουδάζεις στο εξωτερικό και θες έξτρα εισόδημα; 8 δουλειές που σίγουρα σε ενδιαφέρουν!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ