• Business

    Γιατί δεν πουλήθηκε η βίλα Βωβού στο Παλαιό Ψυχικό – Γιατί δεν την αγόρασε κανείς επιχειρηματίας ή εφοπλιστής

    • NewsRoom
    Mπάμπης Βωβός

    Mπάμπης Βωβός, Επιχειρηματίας


    Στα… αζήτητα έχει μείνει η βίλα του Μπάμπη Βωβού στο Παλαιό Ψυχικό, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον για την απόκτησή της ήταν μηδενικό, σε αντίθεση με άλλα ακίνητα του ίδιου επιχειρηματία, για τα οποία υπήρξαν και αγοραστικό ενδιαφέρον και προσφορές.

    Όμως, ο πλειστηριασμός της διώροφης βίλας του ιδρυτή της ομώνυμης εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων στο Π. Ψυχικό αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση, ελλείψει προσφορών, γεγονός που αποδίδεται από κάποιους στην υψηλή τιμή εκκίνησης, ύψους 2,64 εκατ. ευρώ.

    Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι, πέραν της τιμής, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που περιορίζουν το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ακίνητο, όπως το γεγονός ότι ανήκει σε έναν πασίγνωστο επιχειρηματία, ο οποίος συνεχίζει, μάλιστα, να διαμένει στη συγκεκριμένη οικία.

    Το γεγονός αυτό από μόνο του καθιστά δύσκολη την κατάθεση οποιασδήποτε προσφοράς για την απόκτησή του.

    Προφανώς είναι δύσκολο για κάποιον επιχειρηματία η εφοπλιστή να αγοράσει το σπίτι του εμβληματικού επιχειρηματία ο οποίος ήδη πλησιάζει το 85ο έτος της ηλικίας του.

    Η διώροφη κατοικία βρίσκεται στην πλατεία 25ης Μαρτίου και στη Λεωφόρο Διαμαντίδου 1 στο Παλαιό Ψυχικό σε οικόπεδο επιφάνειας άνω του 1 στρέμματος. Το ακίνητο αποτελείται από υπόγειο 340 τ.μ., με χώρο στάθμευσης, μπαρ και πισίνα, ισόγειο 340 τ.μ. που διαθέτει μεταξύ άλλων, δύο σαλόνια με τζάκι και πρώτο όροφο 225 τ.μ. με έξι υπνοδωμάτια.

    Απαίτηση 207.265 ευρώ 

    Η βίλα βγήκε σε πλειστηριασμό στις 28 Μαρτίου με τιμή εκκίνησης τα 2,64 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα τη διεθνή εταιρεία συναλλαγών FXCM Securities Limited, η οποία απαιτεί το ποσό των 207.265 ευρώ.

    Και δεν είναι η μόνη, αφού το μεγαλεπήβολο οίκημα φέρει και άλλα δυσβάσταχτα βάρη, όπως μια προσημείωση τράπεζας ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, αλλά και της Εφορίας με περίπου 2 εκατ. ευρώ.

    Το οικόπεδο όπου ανεγέρθηκε η βίλα της οικογένειας Βωβού αποκτήθηκε το 1969 και έχει συνολική έκταση 1.053,61 τ.μ., με τη μονοκατοικία να έχει επιφάνεια 650 τ.μ.

    Στον δενδροφυτεμένο περιβάλλοντα χώρο του οικοπέδου έχουν επίσης διαμορφωθεί διάδρομοι και ράμπα από και προς το υπόγειο, το οποίο έχει επιφάνεια 150 τ.μ. και στεγάζει πισίνα, μπαρ και μπάνιο.
    Αντίστοιχα, στο ισόγειο επιφάνειας 250 τ.μ. υπάρχουν καθιστικά με τζάκι, μπάνια και κουζίνα, ενώ στον πρώτο όροφο των 250 τ.μ. βρίσκονται οι έξι κρεβατοκάμαρες, μία εκ των οποίων master, καθώς και τρία μπάνια, ένα καθιστικό και βεράντες.
    Αξιοσημείωτο είναι ότι η βίλα του κ. Βωβού στο Παλαιό Ψυχικό είχε βγει πάλι σε πλειστηριασμό στις 13 Δεκεμβρίου 2017 στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου με επισπεύδουσα την Alpha Bank και τιμή εκκίνησης τα 2,56 εκατ. ευρώ.
    Μόνο που μία ημέρα πριν, ο συμβολαιογραφικός σύλλογος αποφάσισε την αποχή των μελών του και έτσι ο πλειστηριασμός του ακινήτου δεν έγινε ποτέ.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιος αγόρασε τα ακίνητα του Μπάμπη Βωβού – Όλο το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ