• Business

    Στα 91,1 δισ. δολ. ανέρχεται η αξία του στόλου των Ελλήνων εφοπλιστών

    Bulk carrier ναυτιλία ναυλαγορά


    Οι Έλληνες πλοιοκτήτες παραμένουν στην πρώτη θέση της παγκόσμιας ναυτιλίας, καθώς διαθέτουν τον μεγαλύτερο σε αξία στόλο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η εταιρία VesselValue, ο ελληνόκτητος στόλος τον Απρίλιο του 2016 είχε συνολική αξία 91,1 δισ. δολάρια, με τα πλοία που τον απαρτίζουν να ανέρχονται σε 4.398.

    Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιαπωνία με στόλο 4.329 πλοίων, συνολικής αξίας 81 δισ. δολαρίων και ακολουθεί η Κίνα με στόλο 4.439 πλοίων -περισσότερα σε αριθμό από αυτά της Ελλάδας και της Ιαπωνίας- συνολικής αξίας 66,8 δισ. δολαρίων.

    Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται η η Γερμανία (3.116 πλοία αξίας 42,7 δισ. δολαρίων) και η Σιγκαπούρη (1.968 πλοία αξίας 35,4 δισ. δολαρίων) αντίστοιχα.

    Πρωτιά και για τη Σιγκαπούρη

    Όπως φαίνεται στη λίστα του VesselValue, η Σιγκαπούρη βρίσκεται στην πρώτη θέση σε αξία στόλου με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα. Καθώς αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τη Ναυτική Εβδομάδα της Σιγκαπούρης 2016, η πόλη έχει κάθε λόγο να γιορτάζει ως σημαντικός κόμβος για τη ναυτιλία στην περιοχή.

    Singapore Maritime Week 2016

    Η συνολική αξία του στόλου της, 35,4 δισ. δολάρια, ισοδυναμεί με επενδύσεις άνω των 8.000 δολαρίων ανά άτομο στον κλάδο της ναυτιλίας. Αυτό την κατατάσσει στην πρώτη θέση στον παγκόσμιο ναυτιλιακό χάρτη όσον αφορά την αντιστοιχία των ιδιόκτητων πλοίων ανά κάτοικο.

    Ο μεγαλύτερος πλοιοκτήτης στη χώρα είναι η PIL, με στόλο 138 πλοίων, συνολικής αξίας 3,39 εκατ. δολαρίων. Ακολουθεί η Eastern Pacific με στόλο 80 πλοίων αξίας 3,128 εκατ. δολαρίων.

    Συνολικά ο στόλος της Σιγκαπούρης είναι μοιρασμένος σε πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου (47%) και δεξαμενόπλοια (44%).

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/deal-me-tin-petrobras-gia-tanker-tou-dragni/39284

     



    ΣΧΟΛΙΑ