ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη διευθέτηση του ζητήματος της μείωσης τω ενοικίων των υποκαταστημάτων λιανικής πώλησης που παραμένουν κλειστά με κρατική εντολή, ανεξαρτήτου ΚΑΔ, ζήτησε με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Σταύρος Καφούνης.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής
«Κατά τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων που μας επιβάλλει η υγειονομική κρίση, έχουμε εγκαινιάσει έναν ιδιαίτερα εποικοδομητικό δίαυλο επικοινωνίας, επιλύοντας ζητήματα και δυσλειτουργίες που εμφανίζονται.
Για άλλη μία φορά επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για ένα σημαντικό πρόβλημα που έχει προκύψει με το θέμα της μείωσης των ενοικίων και τη σχετική δήλωση covid.
Πολλές επιχειρήσεις που έχουν ως κύριο ΚΑΔ χονδρική πώληση, αλλά παράλληλα διατηρούν με το ίδιο ΑΦΜ και υποκαταστήματα που είναι δηλωμένα με ΚΑΔ λιανικής πώλησης, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη δήλωση μείωσης του ενοικίου του υποκαταστήματος. Αν και το υποκατάστημα λιανικής πώλησης έχει κλείσει με κρατική εντολή και θα δικαιούτο για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο μείωση 100% του ενοικίου, εντούτοις στις υποβαλλόμενες από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων δηλώσεις covid αναγνωρίζεται μόνο ο κύριος ΚΑΔ της χονδρικής, με μείωση 40% που ουσιαστικά αφορά την έδρα της επιχείρησης και δεν αναγνωρίζεται η μείωση 100% για το υποκατάστημα λιανικής πώλησης.
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
το αίτημα προέρχεται από πολλές επιχειρήσεις που λειτουργούν με υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα και είμαστε βέβαιοι ότι αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του προβλήματος, θα επιληφθείτε του θέματος με όποια νομοθετική παρέμβαση εσείς κρίνετε απαραίτητη και στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι αντίστοιχες λειτουργικές αλλαγές στην πλατφόρμα, ώστε να επιλυθεί το δίκαιο αίτημά μας.»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισμήνη Παναγιωτίδη: Η καναδική Hampton Financial απέκτησε ποσοστό 10,1% της Icon Energy
- O Όμιλος ΙΑΣΩ επενδύει στις λύσεις ePROCUREMENT της ENTERSOFTONE
- Allwyn Care: Ολιστική πρωτοβουλία για την Υγεία με πανελλαδικό αποτύπωμα
- Στενά του Ορμούζ: Σήμερα η Σύνοδος Υπουργών Άμυνας στη Βρετανία – Το σχέδιο 40 χωρών για το άνοιγμά τους
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.