• Business

    Σωτήριος Θεοφάνης: Ο νέος πρόεδρος και CEO του ΟΛΘ

    ΟΛΘ ναυτιλία


    Η Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. ανακοινώνει ότι συγκροτήθηκε σε σώμα σήμερα, Παρασκευή 23 Μαρτίου, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ μετά την καταβολή του τιμήματος των 231,926 εκατ. ευρώ και την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας στην South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Ltd.

    Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο καθήκοντα Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο συντονιστής της κοινοπραξίας DIEP GmbH-Terminal Link SAS- Belterra Investments Ltd, κ. Σωτήριος Θεοφάνης, με αναπληρωτή Πρόεδρο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Terminal Link SAS, κ. Boris Wenzel.

    Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ έχει ως εξής:

    1. Σωτήριος Θεοφάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ, εκτελεστικό μέλος
    2. Boris Wenzel, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΣ, μη εκτελεστικό μέλος
    3. Arthur Davidian, μη εκτελεστικό μέλος
    4. Άγγελος Βλάχος, μη εκτελεστικό μέλος
    5. Alexander-Wilhelm Von Mellenthin, μη εκτελεστικό μέλος
    6. Παναγιώτης Αλευράς, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
    7. Γαβριήλ Ιωάννου, μη εκτελεστικό μέλος
    8. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
    9. Yung YU, μη εκτελεστικό μέλος

    Υπενθυμίζεται, όπως έγραψε το mononews.gr,  πως σήμερα μεταβιβάστηκε μέσω Χρηματιστηρίου το 67% του ΟΛΘ στην τιμή των 34,3 ευρώ ανά μετοχή. Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω δυο πακέτων των 3.978.400 και 2.775.200 τεμαχίων, ενώ η αξία του deal ανέρχεται στα 231,9 εκατ. ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώνεται και τυπικά η εξαγορά του 67% του ΟΛΘ από την South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

    Η εταιρεία κατέβαλε το τίμημα των 231,9 εκατομμυρίων ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ την Πέμπτη.

    Η επενδύτρια South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) έχει τρεις μετόχους: το γερμανικό επενδυτικό κεφάλαιο Deutsche Invest Equity Partners (DIEP), το οποίο κατέχει και το 47%, την θυγατρική της γαλλικής ναυτιλιακής τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM, Terminal Link, η οποία κατέχει το 33% και την Belterra Investments, συμφερόντων Ι. Σαββίδη (20%).

    Στην κυρωθείσα από την Βουλή Σύμβαση Παραχώρησης προβλέπεται μεταξύ άλλων υποχρέωση της SEGT για επενδύσεις ύψους 180 εκατομμυρίων σε ορίζοντα επταετίας, ενώ έχουν εξασφαλιστεί η πρόσβαση του κοινού σε όλους τους εξαιρούμενους χώρους της πρώτης προβλήτας, καθώς και οι χρήσεις των ειδικά διαμορφωμένων κτιρίων που προβλέπονται για πολιτιστικές χρήσεις.

    Μια νέα εποχή ξεκινά από σήμερα για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την πόλη και την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας, μετά την χρηματιστηριακή μεταβίβαση του πλειοψηφικού ποσοστού 67% των μετοχών του ΟΛΘ στην South Europe Gateway Thessaloniki Limited.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκλειστικό! Επιστολή Σαββίδη σε Πούτιν: Βοήθησε να απελευθερωθούν οι 2 Έλληνες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bloomberg για Σαββίδη: Ο «πιστολέρο» που σόκαρε τον κόσμο του ποδοσφαίρου έγινε δισεκατομμυριούχος!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεταβιβάστηκαν τα «πακέτα» για την εξαγορά του 67% του ΟΛΘ από τον Ιβάν Σαββίδη



    ΣΧΟΛΙΑ