• Business

    Sony: Αυξάνει τις τιμές για το Playstation 5 λόγω πληθωρισμού

    • NewsRoom


    Η Sony αύξησε την Πέμπτη τη συνιστώμενη λιανική τιμή της κονσόλας παιχνιδιών PlayStation 5 σε πολλές διεθνείς αγορές επικαλούμενη το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού πληθωρισμού.

    Ο ιαπωνικός γίγαντας της τεχνολογίας ανέφερε  ότι οι αυξήσεις των τιμών ισχύουν άμεσα, εκτός από την Ιαπωνία όπου θα ξεκινήσουν στις 15 Σεπτεμβρίου.

    «Το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον είναι μια πρόκληση που αναμφίβολα αντιμετωπίζετε πολλοί από εσάς σε όλο τον κόσμο», ανέφερε η Sony σε μια ανάρτηση ιστολογίου. «Βλέπουμε υψηλούς παγκόσμιους ρυθμούς πληθωρισμού, καθώς και δυσμενείς συναλλαγματικές τάσεις, που επηρεάζουν τους καταναλωτές και δημιουργούν πίεση σε πολλούς κλάδους». Η εταιρεία είπε ότι «με βάση αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες», αποφάσισε να αυξήσει την τιμή της ναυαρχίδας της κονσόλας.

    Αυτές είναι οι αυξήσεις και οι νέες τιμές για το PS5:

    • Ευρώπη: 50 ευρώ (50 $) αύξηση σε 549,99 ευρώ για την έκδοση με δίσκο και 449,99 ευρώ για την ψηφιακή έκδοση.
    • ΗΒ: Αύξηση 30 £ σε 479,99 £ για την έκδοση δίσκου και 399,99 £ για το ψηφιακό μοντέλο.
    • Ιαπωνία: Αύξηση 5000 γιεν σε 54.980 γιεν για την έκδοση δίσκου και 44.980 γιεν για το ψηφιακό μοντέλο.
    • Κίνα: Αύξηση 400 γιουάν σε 4.299 γιουάν για την έκδοση δίσκου και 3.499 γιουάν για το ψηφιακό μοντέλο.
    • Αυστραλία: 50 δολάρια Αυστραλίας αύξηση σε 799,95 δολάρια Αυστραλίας για την έκδοση δίσκου και 649,95 δολάρια Αυστραλίας για το ψηφιακό μοντέλο.
    • Μεξικό: 1.000 μεξικάνικα πέσο αυξήθηκαν σε 14.999 μεξικάνικα πέσο για την έκδοση δίσκου και 12.499 μεξικάνικα πέσο για το ψηφιακό μοντέλο.
    • Καναδάς: 20 δολάρια Καναδά αυξάνονται σε 649,99 δολάρια Καναδά για την έκδοση δίσκου και 519,99 δολάρια Καναδά για το ψηφιακό μοντέλο.

    Υποχωρεί το ράλι της πανδημίας

    Η αύξηση των τιμών της Sony έρχεται εν μέσω ύφεσης για τις εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, όπως η Nintendo και η Microsoft, οι οποίες είδαν τις πωλήσεις τους να υποχωρούν το δεύτερο τρίμηνο καθώς η άνθηση που προκλήθηκε από την πανδημία αρχίζει να υποχωρεί.

    Οι πωλήσεις στη μονάδα τυχερών παιχνιδιών της Sony μειώθηκαν κατά 2% από έτος σε έτος το τρίμηνο του Ιουνίου, ενώ τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν σχεδόν κατά 37%. Ο ιαπωνικός κολοσσός μείωσε επίσης την πρόβλεψη κερδών για ολόκληρο το έτος για το τμήμα τυχερών παιχνιδιών του.

    Η Sony αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού που δυσκολεύουν την παραγωγή αρκετών κονσολών PS5 για την κάλυψη της ζήτησης. Υπήρξε μια αξιοσημείωτη έλλειψη PS5 παγκοσμίως.

    Διαβάστε επίσης

    Facebook: Στα σκαριά τμήμα εξυπηρέτησης πελατών

    Lufthansa: Με απεργία απειλούν οι πιλότοι – Ζητούν αύξηση μισθού 5,5%

    Fraport Greece: Σε εξέλιξη οι εργασίες για τη διαρροή σε χώρους τους αεροδρομίου “Μακεδονία”



    ΣΧΟΛΙΑ