• Business

    Σοκ! Μπλόκαραν τα κεφάλαια του Facebook λόγω υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών


    Η αστυνομία της Βραζιλίας βρίσκεται σε αναβρασμό καθώς προσπαθεί να εντοπίσει τα μέλη μιας υπόθεσης διακίνησης κοκαΐνης. Η αστυνομία προσπάθησε να ανιχνεύσει τους διακινητές ναρκωτικών μέσω μηνυμάτων που πιστεύουν πως αντάλλασσαν στην υπηρεσία WhatsApp. Η αστυνομία κατηγόρησε την εταιρία πως έχει αψηφήσει επανειλημμένες εντολές και δεν έχει παραδώσει τα μηνύματα που ανταλλάσσονται ανάμεσα σε ύποπτα μέλη του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης.

    Τα μηνύματα αποτελούν απαραίτητα στοιχεία που θα αποδείξουν τη συνεργασία μεταξύ διακινητών της Βραζιλίας, Βολιβίας, Παραγουάης και Ισπανίας. Μετά από την επανειλημμένη αποτυχία να παραδώσουν τις συνομιλίες, ένας δικαστής της πολιτείας του Παρανά έβγαλε εντολή να παγώσουν τα κεφάλαια της Facebook που ισοβαθμούν με τα πρόστιμα της WhatsApp, σύμφωνα με τη G1.

    encrytpion whatsapp

    Η ενημερωτική υπηρεσία G1 προσθέτει επίσης ότι το δικαστήριο της Βραζιλίας μπλόκαρε 6.07 εκατομμύρια δολάρια από τα κεφάλαια της Facebook, διότι δεν γνωστοποίησαν τα μηνύματα που πιθανώς να αντάλλασσαν οι διακινητές των ναρκωτικών μέσω του WhatsApp. Καθώς η WhatsApp δεν έχει τραπεζικούς λογαριασμούς στη Βραζιλία, ο δικαστής πάγωσε τους λογαριασμούς της μητρικής εταιρίας Facebook. Το δικαστήριο δεν κατέφυγε στην διακοπή λειτουργίας της υπηρεσίας όπως προβλέπει ο νόμος σε περιπτώσεις που δεν συμμορφώνονται σύμφωνα με τις δικαστικές εντολές.

    Μία τέτοια περίπτωση σημειώθηκε στην αρχή της χρονιάς, καθώς το WhatsApp σταμάτησε να λειτουργεί σύμφωνα με δικαστική απόφαση για 72 ώρες, ξεσηκώνοντας 100 εκατομμύρια Βραζιλιάνους χρήστες του προγράμματος. Η υπηρεσία συνέχισε να λειτουργεί μετά από 24 ώρες ύστερα από μία δεύτερη δικαστική απόφαση. Εκείνη την περίοδο η Facebook δήλωσε πως η WhatsApp δεν αποθηκεύει τα μηνύματα των πελατών της αλλά ακόμα κι αν τα αποθήκευε δεν θα μπορούσε να τα διαβάσει καθώς είναι κρυπτογραφημένα.

    encryption whatsapp

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/ta-15-pio-koul-concept-cars-tis-chronias-thavmaste-ta/57568

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/hoax-anartisi-pou-echi-gemisi-facebook-gia-tis-prosopikes-plirofories-ton-christon/57802



    ΣΧΟΛΙΑ