• Business

    Σκουρλέτης: Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για ΑΔΜΗΕ -Την ερχόμενη εβδομάδα η προκήρυξη του διαγωνισμού

    • NewsRoom

    Πάνος Σκουρλέτης


    Για ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για το 24% του ΑΔΜΗΕ, μίλησε ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ενώ όπως έκανε γνωστό για τον ΔΕΣΦΑ, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση του 66% στη SOCAR.

    Όπως είπε σε δημοσιογράφους ο υπουργός, εκτός από τις γνωστές εταιρείες, ενδιαφέρον για συμμετοχή στον διαγωνισμό, προκειμένου να εξαγοράσουν ποσοστό 20-24% του ΑΔΜΗΕ, εκφράζουν και άλλες εταιρείες ειδικευμένες στη διαχείριση δικτύων.

    skourletis_aftodioikisi

    Η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει την προσεχή εβδομάδα, με την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, τον οποία θα αποφασίσει το δ.σ. της ΔΕΗ. Με τις σχετικές τροπολογίες που κατατέθηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, το χρονικό όριο εντός του οποίου διενεργείται η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη στρατηγικού επενδυτή στον οποίο θα μεταβιβασθούν μετοχές έκδοσης της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.,  περιορίζεται στους 4 (από 5 που ήταν) μήνες. Εντός δύο εβδομάδων από την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, η ΔΕΗ ΔΕΗ +2,42% ΑΕ θα έχει λάβει γνωμοδότηση από διεθνή ανεξάρτητο εκτιμητή, όπως ιδίως διεθνή επενδυτική τράπεζα περί του δικαίου και ευλόγου του προσφερόμενου τιμήματος και περί της αντικειμενικότητας και διαφάνειας της διαγωνιστικής διαδικασίας (fairness opinion), προκειμένου να προβεί στη σύναψη αγοραπωλησίας μετοχών (share purchase agreement) με τον προτιμητέο στρατηγικό επενδυτή.

    Όσον αφορά την πώληση ποσοστού του ΔΕΣΦΑ, ο υπουργός εκτίμησε ότι μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και στο σημείο αυτό γνωστοποίησε ότι πέραν της ιταλικής SNAM, ενδιαφέρον για το 17% του ΔΕΣΦΑ, έστω και καθυστερημένο, όπως είπε, έχει δείξει η βελγική FLUXYS.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ