• Business

    Σίριαλ με τη λειτουργία του Copa Copana στο Χαϊδάρι: Σφραγίζεται αύριο από κλιμάκιο του υπ. Τουρισμού

    • NewsRoom

    Το πάρκο νεροτσουλήθρων Κόπα Κοπάνα


    Η Πρόεδρος Υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου απέρριψε την αίτηση αναστολής του Copa Copana και έτσι το πάρκο νεροτσουλήθρων σφραγίζεται αύριο το πρωί από την αρμόδια επιτροπή σφράγισης  του υπουργείου Τουρισμού μετά από τις ενέργειες του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού Κωσταντίνου Λούλη.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός: «Αύριο το πρωί οι κύριοι Καλογερογιάννης και Χριστακίδης, υπάλληλοι της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Αττικής, καλούνται με εντολή του Υπουργείου Τουρισμού να σφραγίσουν το Copa Copana με τη συνδρομή του ΑΤ Χαϊδαρίου. Οι αρμόδιοι για τη σφράγιση έχουν ήδη δεχτεί απειλές διά εξωδίκων και οι καταγγέλοντες απειλούνται για την ζωή τους κάθε φορά που προσεγγίζουν το Copa Copana. Σημειωτέο ότι το συγκεκριμένο πάρκο αποφέρει στους επιχειρηματίες που το εκμεταλλεύονται παρανόμως ποσά άνω των 300.000€ εβδομαδιαίως!».

    Υπενθυμίζεται ότι το Copa Copana, μετά την σφράγισή του με προσωρινή διαταγή του Νίκου Αγαπηνού και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού, Κωνσταντίνου Λούλη, ζήτησε αναστολή από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ώστε να πραγματοποιήσει προγραμματισμένα παιδικά πάρτι ανηλίκων παιδιών και βρεφών.

    Η προσωρινή διαταγή ήταν σημαντική δικαστική επιτυχία του Νίκου Αγαπηνού, εκπροσωπώντας την κατασκευάστρια εταιρεία του υδάτινου πάρκου.

    Η σφράγιση αποφασίστηκε, όπως αναφέρεται στην απόφαση του γενικού γραμματέα Τουρισμού, επειδή το πάρκο δεν πληρούσε τους όρους και τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας, όπως αυτές ισχύουν και ορίζονται με βάση τις κείμενες διατάξεις.

    Η απόρριψη της προσωρινής αναστολής από την αξιότιμη κυρία Πρωτοδίκη Διοικητικού Πρωτοδικείου Πλίτου Ιωάννα



    ΣΧΟΛΙΑ