• Business

    Συνεχίζει την ανανέωση του στόλου της η Aegean Shipping

    Πήτερ Γεωργιόπουλος

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής Gener8 Maritime


    Και δεύτερο πλοίο μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων πούλησε η Aegean Shipping Management (βασικός μέτοχος της εταιρείας πλέον ο Πήτερ Γεωργιόπουλος), στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου της.

    Μετά την πρόσφατη πώληση του χωρητικότητας 37.300 dwt πλοίου Poulopom (κατασκευής 2001) στην ινδονησιακή Soechi Lines έναντι 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων, η Aegean Shipping πούλησε και το χωρητικότητας 45.000 dwt τάνκερ Rose (κατασκευής 2004) σε εταιρεία με έδρα χώρα της Ευρώπης -αλλά όχι την Ελλάδα- έναντι περίπου 12 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το TradeWinds.

    Η τιμή αυτή θεωρείται αρκετά καλή για το Rose, που η Aegean Shipping απέκτησε ως Fairway Express έναντι περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο του 2009.

    Σημειωτέον ότι τα δύο αυτά πλοία ήταν μεταξύ των παλαιότερων στον στόλο της Aegean Shipping, η οποία πλέον διαθέτει έξι τάνκερ, με παλαιότερο το χωρητικότητας 35.000 dwt Rizopon (κατασκευής 1999), ενώ τέσσερα από τα τάνκερ αυτά παρελήφθησαν το 2014 από τα κορεατικά ναυπηγεία Daesun Shipbuilding και συμμετέχουν στο pool Stena Weco.

    Εξάλλου, τον Απρίλιο η εταιρεία επιβεβαίωσε την παραγγελία της για τέσσερα τάνκερ χωρητικότητας 113.000 το καθένα στα κινεζικά ναυπηγεία Cosco Zhoushan Shipyard, τα οποία θα παραλάβει εντός του 2018, αν και υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν την Aegean Shipping να μείωσε την παραγγελία της στα δύο πλοία, ενώ δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οικονομικές λεπτομέρειες για τη συμφωνία.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: NordLB: Το 40% των ναυτιλιακών της δανείων είναι NPLs. Έχει δανείσει και πολλούς Έλληνες εφοπλιστές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Black Friday: Τα Attica Stores και οι φίρμες Calvin Klein, Collective, Nike, Samsonite, Guess γιορτάζουν με δελεαστικές εκπτώσεις



    ΣΧΟΛΙΑ