• Business

    Στον Λευκό Οίκο ο CEO της Apple για το θέμα των εμπορικών δασμών στην Κίνα

    • NewsRoom

    Tim Cook, CEO Apple


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, πρόκειται να συναντήσει σήμερα, 25 Απριλίου, τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο, καθώς η εταιρία προσπαθεί να αποφύγει έναν εμπορικό πόλεμο που «βράζει» μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Η συνάντηση μεταξύ του Cook και του Τραμπ θα είναι κλειστή για τον Τύπο, σύμφωνα με το Reuters.

    Η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να επιδιώξει δασμούς έως 150 δισεκατομμύρια δολάρια στα κινέζικα προϊόντα έχει κλιμακώσει τις εμπορικές εντάσεις με το Πεκίνο, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει την επιχειρηματική δραστηριότητα της Apple στην Ασία. Η εξαπλωμένη παραγωγή της Apple έχει κέντρο της την Κίνα.

    Τον προηγούμενο μήνα, ο Cook δήλωσε σε ένα συνέδριο στο Πεκίνο ότι ελπίζει η Κίνα και οι ΗΠΑ να μπορέσουν να λύσουν τις διαφορές τους στο εμπόριο.

    «Οι χώρες που είναι ανοιχτές τα πηγαίνουν εκπληκτικά και οι χώρες που δεν είναι ανοιχτές, δεν τα πάνε καλά», είπε ο Cook. «Το θέμα δεν είναι να μοιράζουμε τα πράγματα σε δύο πλευρές. Σκοπεύω να ενθαρρύνω την ηρεμία».

    Ένας εμπορικός πόλεμος θα μπορούσε να τοποθετήσει την Apple στο στόχαστρο της κινέζικης κυβέρνησης. Μια εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος τον προηγούμενο μήνα τοποθέτησε την ιδρυτική του iPhone ανάμεσα στις Αμερικανικές εταιρίες που θα πάθαιναν την «μεγαλύτερη ζημιά» σε περίπτωση ενός εμπορικού πολέμου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κομισιόν: Ξεκινά έρευνα για την εξαγορά της Shazam από την Apple

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρίχνει τους τόνους ο Τραμπ: «Είμαστε πρόθυμοι να διαπραγματευτούμε» με την Κίνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαίνεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας – Ποια είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης



    ΣΧΟΛΙΑ