Ναυτιλία

Την Πέμπτη θα «νεκρώσουν» τα λιμάνια – Η ΟΜΥΛΕ θα συμμετέχει στην απεργία στις 16 Μαρτίου

  • NewsRoom


Η Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας και τα πρωτοβάθμια Σωματεία – Μέλη της, συμμετέχουν στην Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 16 Μαρτίου με κεντρικό αίτημα:

Οι Υπηρεσίες Μεταφοράς ανθρώπων που είναι ΖΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, οφείλουν να υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο με ασφάλεια, με σεβασμό της ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των εργαζομένων τους.

Επίσης, απαιτούν και διεκδικούν:

Άμεσα και σε βάθος απόδοση ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών

Σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές.

Συνευθύνη του Κράτους και της Εργοδοσίας για την τήρηση των μέτρων Ασφαλείας.

Άμεση επαναλειτουργία με αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής και λήψη μέτρων για την ασφαλή αναδρομολόγηση των αρτηριακών και εμπορικών αμαξοστοιχιών

Ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού συστήματος τηλεδιοίκησης και δευτεροβάθμιου ελέγχου

Αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια στις μεταφορές

Άμεση εφαρμογή Ευρωπαϊκών Προτύπων Ασφαλείας.

Για τον χώρο των Λιμανιών που αποτελεί κομβικό σημείο των μεταφορών και στο οποίο ακολουθείται ένας παράλληλος δρόμος με τον ΟΣΕ ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις, η ΟΜΥΛΕ ζητά:

Να τηρούνται αταλάντευτα τα μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας με βασικό στόχο την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και των ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΩΝ.

Να είναι ΣΕΒΑΣΤΟ το ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με προσήλωση στις ΘΕΣΠΙΣΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ με προσωπικό με ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Με Αμοιβές που προκύπτουν μέσω ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και τήρηση των κανόνων της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.

Με εργαζόμενους ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών με ασφάλεια για το κοινωνικό σύνολο. ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ στον βωμό του κέρδους και των συμφερόντων των επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης:ΣΧΟΛΙΑ