• Ναυτιλία

    Τέταρτο πλοίο απέκτησε η Creta Cargo Lines

    Τέταρτο πλοίο απέκτησε η Creta Cargo Lines

    Πηγή: Archipelago.gr


    Άλλο ένα φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο προστέθηκε στον ακτοπλοϊκό στόλο της Creta Cargo Lines της οικογένειας Κουκιανάκη.

    Πρόκειται για το Orcadia,το οποίο είναι το τέταρτο πλοίο που αγοράστηκε από την Pentland Ferry.

    ¨Το πλοίο κατέπλευσε ρυμουλκούμενο σε ναυπηγείο του Περάματος για να υποστεί εκτεταμένες επισκευές.

    Η Creta Gargo lines ιδρύθηκε το 2013 με κύριο αντικείμενο επιχειρηματικής δραστηριότητας τις εξειδικευμένες θαλάσσιες μεταφορές, αφου αναλαμβάνει τη μεταφορά κάθε είδους φορτίου και οχήματος με τα ιδιόκτητα, πιστοποιημένα πλοία της από και προς τα νησιά του Αιγαίου.

    Αποτελεί σταθερό συνεργάτη των μεγαλύτερων εταιρειών στο χώρο της ενέργειας, δεδομένου ότι μεταφέρει καύσιμα, και επιδιώκει να γίνει βασικός συνεργάτης όσων επιχειρήσεων επιθυμούν να μεταφέρουν τα εμπορεύματα τους στα τα νησιά του Αιγαίου με ασφάλεια και συνέπεια.

    Η Κρέτα Κάργκο Λάινς Ν.Ε. με πλοία πιστοποιημένα για την ασφάλεια τους, συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την μεταφορά του οποιουδήποτε επικίνδυνου φορτίου στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

    Η εταιρεία έχοντας τεχνογνωσία και εμπειρία στη μεταφορά επικίνδυνων φορτίων, εξετάζει ξεχωριστά τις ανάγκες του κάθε φορτίου και το μεταφέρει στον προορισμό που επιθυμείτε με ασφάλεια

    Αναλαμβάνει την μεταφορά καυσίμων όπως βενζίνες, πετρέλαια, υγραέρια και αεροπορικά καύσιμα, οξυγόνο (βιομηχανικό και νοσοκομειακό), εκρηκτικά, μπαταρίες, μετασχηματιστές, απόβλητα (νοσοκομειακά και βιομηχανικά) και οποιοδήποτε άλλο επικίνδυνο φορτίο.

    Η εταιρεία διαθέτει επίσης τα πλοία “Τάλως”, “Νέαρχος” και “Ιωσήφ Κ”. To Orcadia είναι συνολικής χωρητικότητας 899gt ή 259 dwt), έχει μήκος 70 μέτρα και πλάτος 13,8 μέτρα και βύθισμα 2,5 μέτρα.

    Η μεταφορική του ικανότητα 40 Ι.Χ. και επιβάτες.

    Διαθέτει με 2 κύριες μηχανές Mirrlees Blackstone 4SCSA 8-cylinder, συνολικής ιπποδύναμης 1,000 bhp και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 13 κόμβων.



    ΣΧΟΛΙΑ