• Ναυτιλία

    Τα δεξαμενόπλοια έφεραν κέρδη στην Navios Acquisition της Αγγελικής Φράγκου

    • NewsRoom
    Αγγελική Φράγκου

    Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navios Maritime Partners


    Η Navios Maritime Acquisition ανακοίνωσε τα καλύτερα τριμηνιαία αποτελέσματα από την εποχή της συγχώνευσης της ,με την Navios Midstream Partners, τον Δεκέμβριο του 2018.

    Η εταιρεία που ανήκει στον όμιλο της Αγγελικής Φράγκου και δραστηριοποιείται στον κλάδο των δεξαμενοπλοίων είχε ένα πολύ καλό δεύτερο τρίμηνο καθώς οι συμφωνίες ναύλωσης των πλοίων, λόγω της καλής πορείας της αγοράς, της επέτρεψαν να εγγράψει και σημαντικά έσοδα από την πολιτική συμμετοχής στα κέρδη που προέβλεπαν κάποιες από τις συμφωνίες,

    Η Navios Maritime Acquisition ανακοίνωσε έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο 91,6% αυξημένα σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα στα 112,2 εκατ. δολ και για το πρώτο εξάμηνο αυξημένα κατά 54,8% στα 210,1 εκατ. δολ.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν στα 32,3 εκατ. δολ έναντι ζημιών ύψους 18,5 εκατ. δολ πέρυσι και στο πρώτο εξάμηνο στα 47,2 εκατ. δολ έναντι ζημιών 17,9 εκατ. δολ πέρυσι την ίδια περίοδο.

    Τα EBITDA αυξήθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, κατά 72% στα 72,6 εκατ. δολ έναντι 24,4 εκατ. δολ πέρυσι την ίδια περίοδο και στο πρώτο εξάμηνο εκτοξεύτηκαν στα 114,8 εκατ. δολ έναντι 66,1 εκατ. δολ πέρυσι.

    Η άνοδος των εσόδων οφείλεται στην αύξηση εσόδων κατά 8,1 εκατ. δολ. λόγω της εξαγοράς πέντε δεξαμενόπλοιων από την Navios Europe I τον Δεκέμβριο του 2019 · και στην άνοδο των ναύλων της αγοράς κατά το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019 .

    Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navios Acquisition κα. Αγγελική Φράγκου, εξέφρασε με δηλώσεις της ικανοποίηση της για τα αποτελέσματα της εταιρείας και τόνισε μεταξύ άλλων ότι η στρατηγική ναυλώσεων που υιοθετήθηκε απέδωσε επιπλέον 20,7 εκατ. δολ. ως έσοδα λόγω της πρόβλεψης συμμετοχής στα κέρδη εφόσον η άνοδος των ναύλων ήταν πάνω από ένα επίπεδο.

    Η Αγγελική Φράγκου υπογράμμισε ακόμη ότι για το δεύτερο εξάμηνο του 2020, το 74% των ημερών λειτουργίας του στόλου έχει κλείσει με ναυλώσεις (22,1% με συμμετοχή στα κέρδη) με μέσο όρο ναύλου 19.622 δολ την ημέρα και εκτιμάται ότι η εταιρεία θα αποκομίσει έσοδα 116,2 εκατ. δολ. χωρίς να υπολογίζονται τυχόν οφέλη από την πολιτική της συμμετοχής στα κέρδη.



    ΣΧΟΛΙΑ