• Ναυτιλία

    Στρατηγικής σημασίας η επίσκεψη του Aμερικανού πρέσβη στον ΟΛΘ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Αθανάσιος Λιάγκος και Τζέφρι Πάιατ


    Εμβληματική χαρακτηρίζεται η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη Geoffrey R. Pyatt στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

    Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο κ. Pyatt, είναι ο πρώτος επίσημος προσκεκλημένος της νέας διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Ο νέος πρόεδρος του ΟΛΘ, κ. Θανάσης Λιάγκος, με την θερμή υποδοχή που επιφύλαξε στον κ. Pyatt, φαίνεται ότι θέλει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις του δεύτερου μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, με την αμερικάνικη διοίκηση.

    Υπενθυμίζεται ότι, τρία χρόνια πριν, ο κ. Pyatt έθετε με έμφαση την ανησυχία του για την ενίσχυση των ρωσικών επενδύσεων την Βόρειο Ελλάδα, λόγω της συμμετοχής του κ. Ιβάν Σαββίδη στο μετοχικό σχήμα του ΟΛΘ. Σήμερα, με την επίσκεψη αυτή, επιχειρείται μία νέα προσέγγιση στις σχέσεις των δυο πλευρών, υπό το φως και των γενικότερων σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας, αλλά και κυρίως ΗΠΑ-Κίνας και ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το Λιμάνι του Πειραιά, που ελέγχεται από κινεζικά συμφέροντα και την ανάγκη αναζήτησης εναλλακτικών προσβάσιμων λιμενικών υποδομών από τις ΗΠΑ στη χώρα μας.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η δήλωση του προέδρου του ΟΛΘ, κ. Αθανασίου Λιάγκου, αλλά και η τοποθέτηση του Αμερικανού πρέσβη, όπως αποτυπώνονται στην επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού για την επίσκεψη.

    Από την επίσκεψη του Τζέφρι Πάιατ στον ΟΛΘ

    Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη, Geoffrey R. Pyatt, συνοδεία του Γενικού Προξένου, Gregory W. Pfleger, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, στην ΟΛΘ Α.Ε. Τον Πρέσβη των Η.Π.Α. υποδέχτηκαν στο κτίριο Διοίκησης της Εταιρείας, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Αθανάσιος Λιάγκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος – Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Franco Nicola Cupolo και ο Γενικός Διευθυντής Επενδύσεων της ΟΛΘ Α.Ε., κ. Artur Davidian.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τα μέλη της Διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε., ο Αμερικανός Πρέσβης, ενημερώθηκε για το επενδυτικό πλάνο και τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

    Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε., κ. Αθανάσιος Λιάγκος δήλωσε σχετικά: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς, η δυνατότητα που μας δόθηκε να παρουσιάσουμε τα επενδυτικά σχέδια και τις αναπτυξιακές προοπτικές του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης στην αντιπροσωπεία της Πρεσβείας των Η.Π.Α., με επικεφαλής τον Αμερικανό Πρέσβη Geoffrey R. Pyatt. Με όραμα και συνέπεια συνεχίζουμε την υλοποίηση του επενδυτικού μας προγράμματος για την περαιτέρω ανάπτυξη του Λιμένα της Θεσσαλονίκης».

    Από την επίσκεψη του Τζέφρι Πάιατ στον ΟΛΘ

    Ο Πρέσβης των Η.Π.Α., Geoffrey R. Pyatt ευχαρίστησε την ΟΛΘ Α.Ε. για τη συνεργασία στο παρελθόν, σχετικά με τις περιοδικές μετακινήσεις αμερικανικών στρατιωτικών μονάδων, και τόνισε ότι προσβλέπει στο κτίσιμο μίας σχέσης διαφάνειας και συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος».



    ΣΧΟΛΙΑ