• Ναυτιλία

    Στρατηγική συνεργασία Costamare – V.Group

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Κωστής Κωνσταντακόπουλο, CEO Costamare Inc.

    Κωστής Κωνσταντακόπουλο, CEO Costamare Inc.


    Έναν ολόκληρο στόλο από 41 containerships του στόλου της, δίνει στην V.Group για τεχνική διαχείριση, η Costamare Shipping.

    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, συμφερόντων αδελφών Κωνσταντακόπουλου, ναυτιλιακή εταιρεία συνεργάζεται εδώ και χρόνια με την V.Group που είναι μια από τις μεγαλύτερες third party management companies στη ναυτιλία διεθνώς.

    Με τη νέα συμφωνία η μεγαλύτερη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία στον τομέα των containerships,  διευρύνει τη στρατηγική συνεργασία με την  V.Group η οποία θα παρέχει μια γκάμα υπηρεσιών διαχείρισης και άλλων υπηρεσιών στα πλοία της Costamare τόσο από τα γραφεία της στην Ελλάδα, όσο και από τη Σαγκάη στη Κίνα.

    Η συνεργασία θα επιτρέψει στην V.Group να ενισχύσει περαιτέρω τις υπάρχουσες δραστηριότητές της στην Ελλάδα και επίσης να επεκτείνει την επιτυχή συνεργασία με την Costamare στην διαρκώς αναπτυσσόμενη κινεζική αγορά.

    Στο πλαίσιο αυτής της κίνησης, η Shanghai Costamare Ship Management Co., Ltd. θα ενσωματωθεί στο γραφείο της V.Group στη Σαγκάη παρέχοντας επιπλέον κορυφαία τεχνογνωσία στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων.

    Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η V.Group θα βελτιώσει τις υπηρεσίες επάνδρωσής της στις Φιλιππίνες μέσω του C-Man Maritime και θα παρέχει πλήρωμα για τον στόλο της Costamare που διαχειρίζεται.  Με τον τρόπο αυτό  η V.Group θα γίνει ο αποκλειστικός πάροχος  Φιλλιπινέζων ναυτικών σε πλοία που διαχειρίζεται η Costamare.

    Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Costamare Κωστής Κωνσταντακόπουλος σημείωσε ότι: «Με αυτήν τη συμφωνία, θα αξιοποιήσουμε περαιτέρω την ευελιξία που προσφέρει η διαχείριση πλοίων από third party companies, επιτρέποντας στην Costamare. να επωφεληθεί από τις διακυμάνσεις της αγοράς χωρίς να περιορίζεται από ζητήματα  διαχείρισης. Είναι σημαντικό για εμάς να μπορέσουμε να το επιτύχουμε μέσω ενός αξιόπιστου συνεργάτη όπως η V.Group, ο οποίος μπορεί να παρέχει το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης που απαιτείται από τους ναυλωτές μας. Ταυτόχρονα, θεωρούμε ότι η

    Από τη πλευρά του ο Graham Westgarth, διευθύνων σύμβουλος της V.Group, δήλωσε: «Αυτή είναι μια σημαντική συμφωνία που βασίστηκε στην υπάρχουσα συνεργασία που έχουμε με την Costamare.»

    Θετικό το εξάμηνο

    Παρά την κρίση που έφερε η πανδημία του κορονοιού, η Costamare είδε να κλείνει το εξάμηνο του 2020 με θετικό πρόσημο. Ειδικότερα τα έσοδά της έφτασαν τα 233,3 εκατ. δολάρια από 230 εκατ. δολάρια το περσινό εξάμηνο. Ωστόσο στο β΄ τρίμηνο, του έτους, όταν και «έκλειναν» τα σύνορά τους η μια μετά την άλλη όλες οι χώρες παγκοσμίως προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πανδημία,  τα έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν κατά 5 εκατ. δολάρια περίπου και διαμορφώθηκαν στα 112 εκατ. δολάρια.

    Όπως επεσήμανε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Γρηγόρης Ζήκος, το ποσοστό των πλοίων που παρέμεναν δεμένα λόγω της πανδημίας έχει αρχίσει και μειώνεται. Η ζήτηση για πλοία εστιάζεται στη μεσαία και μεγάλη χωρητικότητα και ειδικότερα για πλοία άνω των 8.000 κουτιών μεταφορικής ικανότητας.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ