• Ναυτιλία

    Στα 230 είναι τα κρουαζιερόπλοια που ταξιδεύουν από τα 14 τον Φεβρουάριο!

    Στα 230 είναι τα κρουαζιερόπλοια που ταξιδεύουν από τα 14 τον Φεβρουάριο!

    Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Επανέρχεται στην κανονικότητα η παγκόσμια κρουαζιέρα, δεδομένου ότι με τα επίσημα στοιχεία τον μήνα Νοέμβριο επανεκκινούν 239 κρουαζιερόπλοια τα οποία διαχειρίζονται 64 διαφορετικές ναυτιλιακές εταιρείες.

    Υπενθυμίζεται ότι τον μήνα Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, πραγματοποιούσαν κρουαζιέρες μόνο 14 πλοία!

    Εν τω μεταξύ, για ακόμα μία χρονιά, το λιμάνι της Λισαβόνας κέρδισε το βραβείο WTA Europe’s Leading Cruise Port , ένα βραβείο που αναδεικνύει τη θέση του πορτογαλικού λιμανιού μεταξύ των πρώτων στην Ευρώπη για κρουαζιέρα.

    «Αυτή είναι η έβδομη φορά που λαμβάνουμε αυτό το διάσημο βραβείο και για 6 συνεχόμενα χρόνια. Χάρη στους πελάτες μας που συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχία: η λιμενική αρχή, οι λιμενικοί πράκτορες και όλοι οι συνεργάτες μας το κατέστησαν δυνατό », εξήγησε ο διευθυντής του λιμανιού Duarte Cabral και πρόσθεσε: «είναι τιμή για εμάς. Το λιμάνι της Λισαβόνας συνέχισε να επενδύει στο μέλλον κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εστιάσαμε στα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας και λάβαμε τη σφραγίδα “Clean & Safe” από τον οργανισμό Tourism of Portugal. Τώρα έχουμε νέες κατευθυντήριες γραμμές για να εξασφαλίσουμε ασφαλές ταξίδι για τους επιβάτες μας. Ελπίζουμε ότι όλα μπορούν να μπουν σε μια νέα κανονικότητα και το 2022 θα είναι η χρονιά της ανάκαμψης του κλάδου», κατέληξε ο Duarte Cabral.

    Διαβάστε επίσης:

    Στον Πειραιά και τη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο MSC Virtuosa που μεταφέρει 7.308 επιβάτες και πλήρωμα!

    Νέα διοίκηση στην Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων



    ΣΧΟΛΙΑ