• Ναυτιλία

    Σουζάνα Λασκαρίδη: Ο στόλος μας απεδείχθη πολύ ανθεκτικός εν μέσω των πρόσφατων αναταράξεων


    «Εν μέσω των πρόσφατων αναταράξεων, ο στόλος μας απεδείχθη πολύ ανθεκτικός», τόνισε η Σουζάνα Λασκαρίδη, Managing Director – Laskaridis Shipping Co. Ltd, μιλώντας στα «Ποσειδώνια».

    «Πιστεύω πως η καινοτομία είναι συνυφασμένη με την πρόοδο, και δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος χωρίς παραδοσιακές αξίες. Η παράδοση δεν εμποδίζει την ανάπτυξη, αντιθέτως αποτελούν αλληλοσυμπληρωματικές έννοιες. Η έντιμη επιχειρηματικότητα και η καινοτομία δια της ψηφιοποίησης μπορούν να συνδυαστούν».

    Στη συνέχεια η Σουζάνα Λασκαρίδη υπογράμμισε: «Θα ήθελα να τονίσω πως τα ενιαία πρότυπα κανονισμών θεσπίστηκαν μόλις πρόσφατα, και σε ορισμένους τομείς έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε. Τα κριτήρια ESG και η βιωσιμότητα συχνά προσεγγίζονται αποκλειστικά υπό το περιβαλλοντικό πρίσμα, παρότι δεν είναι παρά ένας από τους τρεις πυλώνες. Η ναυτιλία βρίσκεται έχει ικανοποιητικότερο βαθμό ετοιμότητας σε σχέση με άλλους κλάδους. Εν κατακλείδι, θα έπρεπε να αντιλαμβανόμαστε τα κριτήρια ESG ως κώδικα δεοντολογίας, όχι ως στενό πλαίσιο κανόνων».

    Διαβάστε επίσης:

    Ιωάννα Προκοπίου: Ως νέοι άνθρωποι έχουμε φιλοδοξίες και διάθεση δημιουργικότητας



    ΣΧΟΛΙΑ