• Ναυτιλία

    Συνελήφθη ο Rishi Agarwal του Ναυπηγείου ABG Shipyard της Ινδίας για σκάνδαλο 2,8 δισ. δολαρίων

    Rishi Kamlesh Agarwal, former chairman and managing director of the ABG Shipyard Limited


    Ο πρώην επικεφαλής του ινδικού ναυπηγείου ABG Shipyard συνελήφθη ως ύποπτος για διάπραξη γιγαντιαίας απάτης και η οποία θεωρείται ότι είναι η μεγαλύτερη υπόθεση τραπεζικής απάτης στην ιστορία της Ινδίας.

    Ο Rishi Agarwal, κατηγορείται ότι δανείστηκε 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια για εταιρικούς σκοπούς και στη συνέχεια δάνεισε τα χρήματα σε θυγατρικές εταιρείες για προσωπικό κέρδος. Έλεγχος που διενεργήθηκε από την Ernst & Young εντόπισε στοιχεία για ένα μακροχρόνιο σύστημα απάτης, που διεξήχθη από το 2012 έως το 2017, το οποίο φέρεται να είχε ως αποτέλεσμα «την υπεξαίρεση και εγκληματική παραβίαση εμπιστοσύνης».

    Σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν, αρκετά στελέχη της ABG , συμπεριλαμβανομένου του Agarwal, είχαν δανειστεί από 28 διαφορετικές τράπεζες και είχαν μετατρέψει χρήματα σε προσωπικό πλούτο μέσω ενός πολύπλοκου δικτύου 98 συνδεδεμένων εταιρειών.

    «Ο Αγκαρβάλ ανακρίθηκε στα κεντρικά γραφεία του CBI και συνελήφθη», δήλωσε στην εφημερίδα Indian Express ένας αξιωματούχος του ινδικού Κεντρικού Γραφείου Ερευνών.



    ΣΧΟΛΙΑ