• Ναυτιλία

    Συνεχίζεται η άνοδος στα ναύλα των capesize

    • Newsroom
    Capesize bulker

    Capesize bulker


    Σε ανοδική τροχιά παραμένουν τα ναύλα των μεγάλων φορτηγών πλοίων, capesize, καθώς οι τιμές στα σιδηρομεταλλεύματα διατηρούνται πάνω από τα 100 δολάρια ανά τόνο.

    Την Τετάρτη, το ισοδύναμο χρονοναύλωσης κατά μέσο όρο εκτινάχθηκε σε ποσοστό 7,4% και διαμορφώθηκε στα 28.657 δολάρια ημερησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Baltic Exchange.

    “Η ισχυρή τιμή σιδηρομεταλλεύματος, η οποία παρέμεινε πάνω από 100 δολάρια ανά τόνο για πάνω από τρεις εβδομάδες τώρα, εξακολουθεί να παρέχει την κύρια δύναμη στήριξης της ανοδικής πορείας των εμπορευμάτων”, ανέφερε σε σημείωμα της, η Clarksons Platou Securities.

    Την ίδια ώρα, οι πλοιοκτήτες διατηρούν υψηλά τα τέλη ναύλωσης παρά την έλλειψη ισχυρής δραστηριότητας ναυλώσεων στις λεκάνες του Ατλαντικού και του Ειρηνικού.

    Ώθηση στα ναύλα, σύμφωνα με τους αναλυτές, μπορεί να δίνει και η βελτίωση παρουσιάζει η συμφωνία μεταφοράς εμπορευμάτων (FFA), που διαμορφώθηκε στα 23.553 δολάρια ημερησίως για τον Ιούλιο έναντι 16.453 δολάρια τον Ιούνιο.

    Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η λεκάνη του Ατλαντικού έχει ακόμη αρκετές συναλλαγές που αναμένεται να κλείσουν και θα διαδραματίσει ρόλο στη διατήρηση της ανοδικής πορείας των ναύλων, σύμφωνα με το ημερήσιο report του δείκτη της αγοράς ξηρού φορτίου.

     



    ΣΧΟΛΙΑ