• Ναυτιλία

    ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Η προσφορά του ελληνικού εφοπλισμού στην Υγεία

    • NewsRoom
    ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

    Ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών


    Αποφασιστικής σημασίας είναι η συμβολή της ναυτιλίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν την πολύμηνη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην πρώτη γραμμή.

    Με τη συμμετοχή 151 δωρητών, συγκεντρώθηκαν 13,1 εκατ. Ευρώ και μέχρι σήμερα έχουν ενισχυθεί περισσότερα από 55 Νοσοκομεία και Εργαστήρια Αναφοράς, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα και άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα.

    Πιο αναλυτικά η ναυτιλιακή κοινότητα έχει χρηματοδοτήσει και προσφέρει:

    • 335 αναπνευστήρες ΜΕΘ

    • 20 φορητούς αναπνευστήρες

    • 200 μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών οργάνων ΜΕΘ

    • 100 νοσοκομειακές κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ

    • πλήθος ιατροτεχνολογικών μηχανημάτων, αναλωσίμων ειδών και υγειονομικού υλικού

    • το πρώτο ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ με σύστημα αρνητικής πίεσης στην Ελλάδα για την ασφαλή μεταφορά ασθενών Covid19

    • έρευνες Ελλήνων διακεκριμένων επιστημόνων για τηαντιμετώπιση της πανδημίας

    Επίσης, έχει ενισχυθεί το σημαντικό έργο που επιτελούν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, με συνεχή παροχή ειδών ατομικής προστασίας και αναλωσίμων. Επιπροσθέτως, η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και προσέφερε 5.000 συσκευές tablets, για την κάλυψη των αναγκών μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα.

    Σε αυτές τις ενέργειες, εν μέσω της πρωτόγνωρης αυτής συγκυρίας, εντάσσεται και η πρόσφατη απόφαση για τη δωρεά 20 άρτια εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ΕΚΑΒ και 2 στην Ελληνική Αστυνομία

    Σε πλήρη εξέλιξη είναι η συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για την ανακαίνιση χώρων υγιεινής νοσοκομείων της Αττικής και την παροχή κλινοσκεπασμάτων στα 120 νοσοκομεία της χώρας.

    Το έργο έχει ολοκληρωθεί στα Νοσοκομεία ΛΑΙΚΟ, ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ και προσεχώς στο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, προχωρεί άμεσα σε ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ και ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ και κατόπιν στα ΑΤΤΙΚΟΝ, ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ και ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ενώ οι παραδόσεις ιματισμού θα ολοκληρωθούν σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας στα μέσα Φεβρουαρίου 2021.

    Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος ειδικότερα λόγω των υποχρεώσεων τους στην απαιτητική παρούσα συγκυρία στον Εβρο και στο Αιγαίο μέσω πλήθους ενεργειών, όπως η προσφορά 45 εξοπλισμένων μοτοσυκλετών και 10 οχημάτων στην ΕΛΑΣ και η επισκευή του μεγαλύτερου σκάφους του ΛΣ ΓΑΥΔΟΣ.

    Στη στήριξη νευραλγικών τομέων για τη δημόσια ζωή εντάσσεται και η επιπλέον ενίσχυση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την προσφορά ειδών ιματισμού και στρωμάτων ύπνου για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης 11.500 κρατούμενων στα 34 Καταστήματα Κράτησης της χώρας, ενέργεια η οποία είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου 2021.

    Με την αποκλειστική χρηματοδότηση μελών της ΕΕΕ υλοποιείται η σημαντική δωρεά 10 άκαμπτων πνευστών σκαφών (R.I.B) RAFNAR TACTICAL 1100 για την ενίσχυση των αυξημένων επιχειρησιακών αναγκών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τα ταχύπλοα διαθέτουν -μεταξύ άλλων- θερμικές κάμερες και αντιβαλλιστική προστασία, ενώ το εσωτερικό τους μπορεί να διασκευαστεί και για μεταφορά ασθενών και τραυματιών.

    Μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί τα πρώτα έξι (6) ήδη προς χρήση στο Λιμενικό Σώμα και η παράδοση των υπολοίπων δρομολογείται να γίνει τους επόμενους μήνες.

    Ναυτική εκπαίδευση

    Το έργο ανακαίνισης των κτηριακών υποδομών και εκσυγχρονισμού των Ακαδημιών και των Σχολών Εμπορικού Ναυτικού είναι στο επίκεντρο των δράσεων της ναυτιλιακής κοινότητας και τα τελευταία χρόνια έχουν ενισχυθεί οι ΑΕΝ Σύρου, Ύδρας, Χίου, Κρήτης, Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης καθώς και η ΑΕΝ Ασπροπύργου, έργο που υλοποιείται κατά κύριο λόγο με τη χρηματοδότηση του Lloyd’s Register Foundation.

    Επισιτιστική βοήθεια & Κοινωνική πρόνοια

    Παράλληλα συνεχίζεται το πολυδιάστατο έργο της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ με την ανάληψη έργων ανθρωπιστικού χαρακτήρα μέσα από ποικίλες δράσεις όπως η παροχή επισιτιστικής βοήθειας σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και η συνδρομή κοινωνικών δομών που περιθάλπουν άτομα σε κίνδυνο ή ανάγκη.

    Διαβάστε ακόμη:

    Στα LNG fueld τάνκερ στρέφεται ο όμιλος Αγγελικούση – Τι είπε ο Richard Gilmore στο Propeller Club

    ΟΛΠ: Ενέκρινε το αίτημα του υπουργείου Ναυτιλίας για δεξαμενισμό του Αντιρρυπαντικού Σκάφους ΠΛΣ-420

    Πλακιωτάκης: 20 εκατ. για αναγκαίες επενδύσεις στην Επισκευαστική Βάση του Λιμενικού



    ΣΧΟΛΙΑ