• Ναυτιλία

    Σεμίραμις Παληού: Η συμφέρουσα συμφωνία ναύλωσης της Diana Shipping

    Σεμίραμις Παληού, αναπληρώτρια CEO, Diana Shipping


    Συμφωνία ναύλωσης για ένα φορτηγό πλοίο της σε συμφέρουσα τιμή έκλεισε η Diana Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Παληού, με την ελβετική Engelhart CTP Freight.

    Ειδικότερα, η ελληνική ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη ναύλωση του Newcastlemax πλοίου Los Angeles στην εταιρεία Engelhart CTP Freight (Switzerland) SA για χρονική περίοδο από τις 6 Ιουνίου 2020 μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2021 και με περιθώριο επέκτασης της ναύλωσης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

    Η συμφωνία περιλαμβάνει ακαθάριστα ημερήσια ναύλα 14,250 δολάρια, μείον 5% προμήθεια προς τρίτους. Το συγκεκριμένο bulker ήταν πριν ναυλωμένο στην SwissMarine Services S.A., με έδρα τη Γενεύη, με χαμηλότερα ναύλα, στα 13.250 δολάρια ημερησίως μείον 5% προμήθεια προς τρίτους.

    Το Los Angeles , χωρητικότητας 206,104 dwt κατασκευάστηκε το 2012.

    Η εταιρεία αναμένει από τη συγκεκριμένη συμφωνία ακαθάριστα έσοδα ύψους 6,77 εκατ. δολαρίων για το minimum χρονικό διάστημα της ναύλωσης.

    Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή πριν από μία εβδομάδα έκλεισε μία ακόμη συμφωνία, με την Uniper Global Commodities SE, με έδρα το Ντίσελντορφ, για ένα από τα Ice Class Panamax φορτηγά πλοία της, το Atalandi, χωρητικότητας 77,529 dwt και κατασκευής 2014.

    Τα ακαθάριστα ναύλα ορίστηκαν στα 9,300 δολάρια ημερησίως, μείον 5% προμήθειες προς τρίτους, για χρονικό διάστημα 13 μηνών και με δυνατότητα επέκτασης της ναύλωσης για 16 μήνες. Η συγκεκριμένη συμφωνία τέθηκε σε ισχύ από τις 9 Ιουνίου 2020.

    Τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα που περιμένει η εταιρεία ανέρχονται σε 3,63 εκατ. δολάρια, για το minimum χρονικό διάστημα ναύλωσης.

    Η Diana Shipping διαθέτει στόλο με 41 φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, συνολικής χωρητικότητας σχεδόν 5,1 εκατ. dwt, με μέσο όρο ηλικίας τα 9,66 έτη.



    ΣΧΟΛΙΑ