• Ναυτιλία

    Seanergy Maritime: Ισχυρό πρώτο τρίμηνο και αισιοδοξία για την αγορά των capesize

    Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και CEO Seanergy Maritime

    Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και CEO Seanergy Maritime


    Ιδιαίτερα θετικό ήταν το πρώτο τρίμηνο του έτους για τη ναυτιλιακή  Seanergy Maritime με τη διοίκηση της να εκφράζει αισιοδοξία για την περαιτέρω πορεία της αγοράς ξηρού φορτίου.

    Κατά το τρίμηνο Ιανουρίου-Μαρτίου 2022 τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 29,7 εκατ. δολάρια αυξημένα κατά 46% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

    Τα προσαρμοσμένα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 16,8 εκατ. δολάρια έναντι 7,9 εκατ. δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι.

    Τα καθαρά κέρδη της ναυτιλιακής ανήλθαν στα 3,7 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 1,3 εκατ. δολαρίων το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021.

    Ο Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Seanergy, δήλωσε: «Η Seanergy εμφάνισε το ισχυρότερο πρώτο τρίμηνο έτους που έχει σημειώσει ποτέ, παρά τα εποχικά ασθενέστερα ημερήσια ναύλα. Τα προσαρμοσμένα μας καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 7,7 εκατομμύρια δολάρια και τα προσαρμοσμένα EBITDA σε 16,8 εκατ. δολάρια. Το πρώτο τρίμηνο του 2022, το TCE του στόλου μας ήταν στα 19.357 δολάρια ημερησίως, κατά 31% υψηλότερο από τον μέσο όρο του Baltic Capesize Index («BCI»)».

    Για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 το εκτιμώμενο TCE του στόλου της εταιρεία θα κυμανθεί στα 24.570 δολάρια ημερησίως.

    Η Seanergy ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος 0,025 δολ. ανά μετοχή, που αντιπροσωπεύει το 58% των προσαρμοσμένων καθαρών κερδών της στο τρίμηνο. Η πληρωμή του θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 14 Ιουλίου 2022 και θα αφορά του κατόχους μετοχών της εταιρείας μέχρι και τις 28 Ιουνίου 2022.

    «Η άποψή μου για τις προοπτικές της αγοράς Capesize εξακολουθεί να είναι πολύ αισιόδοξη, λόγω των ισχυρότερων θεμελιωδών για την προσφορά και τη ζήτηση των τελευταίων ετών. Το βιβλίο παραγγελιών παραμένει στο χαμηλό του 6% του ενεργού στόλου, ενώ η ζήτηση για Capesize τροφοδοτείται περαιτέρω από τις παγκόσμιες ελλείψεις ενεργειακού εφοδιασμού, τις γεωπολιτικές εξελίξεις, καθώς και τα έργα υποδομής που βρίσκονται υπό ανάπτυξη από την Ανατολή έως τη Δύση. Οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί αναμένεται να περιορίσουν περαιτέρω την αποτελεσματική προσφορά πλοίων», επισήμανε ο κ. Τσαντάνης.

    Η Seanergy βρίσκεται σε καλή θέση για να αξιοποιήσει την ενίσχυση της ναυλαγοράς το δεύτερο εξάμηνο του έτους, τόνισε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μεταπτυχιακό στη ναυτιλία με υποτροφίες του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη και της Seanergy



    ΣΧΟΛΙΑ